• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Crotone viert miraculeuze redding, spelers scheuren shirt van trainer

  Nicola en Crotone zorgden in extremis voor het behoud in de Serie A.

  Crotone wist zich afgelopen weekend te verzekeren van het behoud in de Italiaanse eerste klasse door een 3-1-overwinning tegen Lazio Roma en het verlies van Empoli tegen Palermo. Aan vreugdetaferelen bij de Zuid-Italiaanse ploeg geen gebrek, ook het shirt van coach Davide Nicola moest er aan geloven.

  Bekijk hier de vreugdetaferelen

  Crotone: debutant die zich op het nippertje redde

  Crotone begon niet goed aan het debuutjaar in de Serie A. De Zuid-Italianen pakten slechts 1 op 27 in hun eerste negen wedstrijden. Op een eerste overwinning was het wachten tot speeldag 11 in oktober tegen Chievo Verona.

  Iedereen voorspelde dan ook dat de debutant in de Italiaanse eerste klasse zou degraderen. Maar opeens ging de voorlaatste in de stand toch punten pakken, zelfs buitenshuis. De laatste speeldag moest voor de beslissing zorgen.

  Empoli beschikte over de beste papieren en mocht op bezoek bij het al gedegradeerde Palermo. Crotone moest de klus thuis klaren tegen Lazio Roma, dat moest winnen om de vierde plek te bemachtigen.

  Het mirakel voltrok zich: Empoli liet zich verrassen door Palermo en Crotone won verrassend met 3-1 van Lazio. Het sloot het seizoen zo af met een indrukwekkende 20 op 27 en pakte uit zijn laatste negen matchen zes punten meer dan in de 29 wedstrijden voordien.

  Het leverde schitterende vreugdetaferelen op waarbij de spelers zelfs het shirt scheurden van hun trainer Davide Nicola.