• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet: "Kniepijn door nieuwe schoenen en verkoudheid gehad"

  Van Avermaet rijdt weer wedstrijden.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na een indrukwekkend voorjaar treedt Greg Van Avermaet vandaag met Gullegem Koerse weer in competitie. De winnaar van Parijs-Roubaix heeft de voorbije weken wel geworsteld met wat ongemakjes.

  Greg Van Avermaet kleurde het voorjaar met overwinningen in de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Na Luik-Bastenaken-Luik in april lastte de olympische kampioen een rustpauze in.

  Rust is uiteraard een relatief begrip. Van Avermaet hield zijn conditie op peil met trainingen, al verliepen die niet allemaal zonder slag of stoot. 

  Zo probeerde Van Avermaet nieuwe wielerschoenen met andere steunzolen, maar dat is hem slecht bekomen. Na een zware training had hij last van kniepijn en greep hij terug naar zijn oude schoeisel.

  Daarnaast nam hij ook nog een verkoudheid van zijn dochtertje over, met de bijhorende temperatuuursverhogingen erbovenop. Nu kan Van Avermaet het vormpeil weer aanscherpen, te beginnen in Gullegem.

  "Ik heb de voorbije weken nodig gehad om tot rust te komen, ook mentaal", zegt Van Avermaet. "Ik heb ervan kunnen genieten en ik ben blij dat ik weer kan beginnen nu, maar heb dus ook wat gesukkeld met mijn knie en de koorts waarvan ik nog wat naweeën ondervind. Het zal vandaag geen solo van 170 kilometer worden (lacht)." 

  "Na Gullegem rijd ik de Ronde van Luxemburg en de Ronde van Zwitserland als voorbereiding op de Tour de France. Daar wil ik weer écht goed zijn. Een hoogtestage las ik niet in."

  "Rit naar Rodez aangestipt"

  Van Avermaet heeft in Frankrijk enkele doelen voor ogen. Eén verklapt hij al: "Ik zou graag opnieuw de rit naar Rodez winnen. Daar heb ik twee jaar geleden gewonnen, het is een finish die me ligt. Verder moet ook de etappe van Verviers naar Longwy me liggen. Dat zijn al twee kansen. Dan heb je nog enkele overgangsetappes die kansen bieden. Ik zie dus wel wat mogelijkheden om een rit te winnen."

  Heeft Van Avermaet nog nagenoten van zijn voorjaar? "Ja. Het is super mooi geweest. Het zal moeilijk worden om dit nog te evenaren. Je moet ook weten dat ik tweede was in de Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen. In al de wedstrijden die ik aangestipt had, was ik eerste of tweede. Maar er blijft voor mij één grote leegte en dat is de Ronde van Vlaanderen. De Ronde wil ik de komende jaren zeker eens winnen."

  Video player inladen ...