• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund zet coach Tuchel op straat 3 dagen na bekerwinst

  Thomas Tuchel was sinds 2015 coach van Dortmund.

  Borussia Dortmund, de derde in de Bundesliga en zaterdag de beste in de Duitse bekerfinale, heeft zijn trainer Thomas Tuchel ontslagen. De Duitse topclub meldde in een communiqué dat de 43-jarige Tuchel met onmiddellijke ingang weggaat.

  Tuchel had nog een contract tot 2018, maar lag na een wisselvallig seizoen onder vuur bij sommige toplui van de club. Tuchel had een clash met enkele van hen, onder meer uitvoerend directeur Hans-Joachim Watzke.

  Tuchel, die coach was sinds 2015, bezorgde de club met de beker zijn eerste prijs in vijf jaar. De club gaf geen verklaring voor de scheiding, maar benadrukte dat het "zeker niet kwam door een dispuut tussen twee mensen".