• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge riskeert boete en voorwaardelijke match achter gesloten deuren

  De match tussen Brugge en Anderlecht werd gekenmerkt door incidenten.

  Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft 4.000 euro boete en een voorwaardelijke sanctie van één match achter gesloten deuren gevorderd tegen Club Brugge naar aanleiding van supportersincidenten in de thuismatch van 14 mei tegen RSC Anderlecht. De kersverse landskampioen kijkt aan tegen een boete van 1.000 euro.

  De op 1-1 geëindigde topper op de achtste speeldag van Play-off I in de Jupiler Pro League stond bol van de incidenten. In de tweede helft gooiden supporters van de thuisploeg rookbommen op het veld in de buurt van vierde official Wim Smet, die geraakt werd en even moest bekomen.

  Scheidsrechter Sébastien Delferière legde de wedstrijd daarop tijdelijk stil en nam het incident op in zijn scheidsrechtersrapport. Nog tijdens de wedstrijd kreeg Youri Tielemans bij een corner een regen aan papierproppen naar zich gegooid en was er een incident met trainer René Weiler.

  De Geschillencommissie heeft de pleidooien van beide clubs gehoord, neemt de zaak in beraad en maakt zijn uitspraak op woensdag 14 juni bekend.

  Derde keer dat Club zich moet verantwoorden

  De Bondsprocureur hield voor het strafvoorstel tegen Club rekening met het feit dat de vicekampioen zich al voor de derde keer dit seizoen moest verantwoorden voor supportersincidenten.

  Ook tijdens de reguliere competitie gooiden Club-supporters in de thuismatch tegen RSC Anderlecht met rookbommen. Op de elfde speeldag van de reguliere competitie tegen Moeskroen gebruikten Club-supporters Bengaals vuur.