Ga naar de inhoud

meest recent

      Pad naar Champions League wordt versperd door toppers voor Club, Anderlecht in pot 3

       ma 29 mei 2017 12:30
      Kan de Champions League Teodorczyk en Izquierdo in België houden?
      Nu het voetbalseizoen bijna overal in Europa afgelopen is, worden de Europese opdrachten voor de vijf Belgische vertegenwoordigers ook langzaam duidelijk. Wat mogen Anderlecht, Club Brugge, AA Gent, Zulte Waregem en Racing Genk/KV Oostende verwachten?

      Club Brugge: Sevilla, Napoli, Liverpool of Ajax in vierde voorronde?

      Voor Club Brugge begint het Europese avontuur dit jaar eind juli in de derde voorronde van de Champions League. Maar het kampioenenbal spelen wordt een bijzonder moeilijke opdracht voor Club.

      Club is reekshoofd in de derde voorronde en kent nu al vier van zijn vijf mogelijke tegenstanders. De enige onbekende factor komt uit Griekenland, waar vier ploegen op dit moment met Play-offs beslissen wie het tweede ticket voor de Champions League-voorronde krijgt. AEK Athene staat er het beste voor, maar ook Panathinaikos en PAOK Saloniki maken nog kans.

      In de vierde en laatste voorronde is Club waarschijnlijk geen reekshoofd en krijgt het in dat geval een klepper voorgeschoteld: Sevilla, Napoli, Liverpool, Ajax of Dinamo Kiev.

      Mogelijke tegenstanders in 3e voorronde
      Steaua Boekarest
      Young Boys
      Nice
      Basaksehir
      AEK Athene/Panathinaikos/PAOK Saloniki
      Vermoedelijke tegenstanders voorronde 4
      Sevilla
      Napoli
      Dinamo Kiev*
      Ajax*
      Liverpool

      Anderlecht met zekerheid in pot drie

      Landskampioen Anderlecht heeft de luxe dat het tot 12 of 13 september, de datums van de eerste groepswedstrijden in de Champions League, niet moet wakker liggen van Europees voetbal. Anderlecht is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase. 

      Tegen die tijd zal paars-wit zijn tegenstanders kennen. De loting is op 24 augustus. Anderlecht zit zeker in pot drie met onder meer Tottenham en Bazel.

      Potten Champions League
      Pot 1Pot 2Pot 3pot 4
      Real MadridFC BarcelonaNapoli*AS Roma
      Bayern MûnchenAtletico MadridTottenhamBesiktas
      ChelseaPSGBazelCeltic*
      JuventusBorussia DortmundDinamo Kiev*Salzburg*
      BenficaSevilla*Ajax*Kopenhagen*
      AS MonacoManchester CityOlympiakos*Ludogoters
      Spartak MoskouPortoAnderlechtFeyenoord
      Sjachtjor DonjetskManchester UnitedLiverpool*Leipzig

      Europa League: Gent en Genk reekshoofden, Zulte Waregem en KVO niet

      Bekerwinnaar Zulte Waregem is zeker van deelname aan de Europa League, maar zal door zijn Europese coëfficiënt wel in pot vier terechtkomen.

      AA Gent moet twee voorrondes spelen. Het zal daarbij wel telkens reekshoofd zijn en dus worden grote namen als Zenit, Bilbao, Milan of Everton vermeden.

      Racing Genk en KV Oostende spelen woensdag voor het laatste ticket voor de derde voorronde van de Europa League. Als Genk het haalt is het in de derde en vierde voorronde reekshoofd. KV Oostende zal in beide voorrondes geen reekshoofd zijn. Daardoor treft de kustploeg mogelijk twee keer een grote naam als tegenstander.

      Als Club Brugge wordt uitgeschakeld in de 3e voorronde van de Champions League, gaat het naar de 4e voorronde in de Europa League. Wordt het uitgeschakeld in de 4e voorronde van de Champions League, dan speelt het automatisch Europa League.