• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meirhaeghe: "Van der Poel kan olympisch kampioen mountainbiken worden"

  Mathieu van der Poel.

  Mathieu van der Poel stal gisteren de show met een 2e plek in de 2e Wereldbekermanche mountainbiken. "Wat Van der Poel doet, is ongezien", reageert ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe. "Het is gewoon fenomenaal."

  Meirhaeghe: "Mathieu was vorige week al indrukwekkend"

  Donderdag troefde Mathieu van der Poel in de sprint Gilbert en Van Aert af tijdens de Ronde van Belgie. 3 dagen later reed hij op zijn mountainbike naar de 2e plaats in de Wereldbekermanche van Albstadt (Duitsland), achter olympisch kampioen Schurter.

  "Ik had er mijn geld op ingezet", reageert ex-mountainbiker Filip Meirhaeghe bij Sporza. "Vooral na zijn indrukwekkende prestatie vorige week in Tsjechië."

  "Van der Poel had toen pech bij de start, maar rukte van de laatste naar de 8e plaats op. In die 2e Wereldbekermanche liet Van der Poel rondetijden noteren die even scherp waren als die van de eerste renners. Dat was de eerste keer dat ik hem zo bezig zag."

  Meirhaeghe: "Olympisch goud is realistisch"

  "Als Van der Poel rijdt zoals nu, dan moet hij de ambitie hebben om olympisch kampioen mountainbiken te worden in Tokio 2020", zegt Meirhaeghe. "Dat is heel realistisch."

  "Of hij zich dan volledig moet focussen op het mountainbiken? Als je ziet dat hij nu al 2e eindigt in een Wereldbekerwedstrijd, dan kan hij zich blijven veroorloven om tussenin andere dingen te doen."

  "Als je wint tegen Gilbert op de weg, betekent dat dat je uitzonderlijk getalenteerd bent. En als je dan nog eens wint in het veldrijden en het mountainbiken, ben je gewoon apart. Wat Van der Poel doet, is ongezien. Het is fenomenaal."

  VIDEO: Sterke Van der Poel wordt 2e in WB-manche Albstadt

  Video player inladen ...