Kwik kroont zich na 36 jaar tot kampioen in het veldkorfbal

ma 29 mei 2017 06:31
De vrouwen en mannen van Kwik bouwen een feestje.
In een tropische warmte heeft Kwik uit Merksem zondag de Belgische titel in het veldkorfbal veroverd. In de finale ging Floriant voor de bijl met 19-14. Het is Kwiks eerste titel in 36 jaar.

Kwik kwam al in de eerste aanval tot scoren met een strafworp: de toon was meteen gezet. Beide teams hielden elkaar in bedwang en zo stond het 3-3 na een goede 10 minuten wedstrijd.

Kwik-speelster Stien Reyntjens tekende met een doorbraak voor de 7-4 en wat later zorgde ploeggenoot Matthias Bellaert onder de korf handig voor een vierpuntenkloof. Wat later werden dat zelfs 5 eenheden: 9-4.

Maar Floriant uit Merelbeke knokte zich weer in de match met 2 doelpunten op rij (9-6). Die kloof bleef bij de rust intact : 11-8.

Net na de rust keert de spanning terug

Floriant begon met een strafworp, netjes omgezet door jeugdinternational Arne Van Damme, het beste aan de tweede helft. Met de 11-10 van international Stephanie Versele lag de wedstrijd zelfs weer helemaal open.

Kwik voelde de hete adem van Floriant en stak een tandje bij. De wedstrijd kantelde toen Kwik weer op 3 doelpunten (13-10) kwam na een strafworp die hernomen mocht worden, tot ongenoegen van Floriant-coach Ewald Frensch.

Frensch kreeg daarbij eerst geel en werd daarna de rode kaart getoond. Ook de spelers hielden hun emoties even niet onder controle. Zo moest ook Kwik-speler Nick Verwerft met rood naar de kant.

Kwik nam vanaf dan de controle over de wedstrijd. Via Yannick Wauters en Liesbet Bollaerts liep het 5 doelpunten uit (16-11) en was het voorbij voor Floriant. Met een 19-14-overwinning haalde Kwik zijn eerste veldtitel in 36 jaar binnen.