• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Joos was bij afscheid Totti: "Zag nog nooit zoveel mannen huilen"

  Filip Joos was gisteren een bevoorrechte getuige van de laatste match van Francesco Totti in een Roma-shirt. "Het was emo, emo, emo", vertelt hij over het pakkende afscheid. "Iedereen die er was had kippenvel."

  Enkele weken geleden zat Roma-fan Filip Joos uren op voorhand klaar om zeker een ticket te bemachtigen voor de laatste match van Francesco Totti. Dat lukte en dus was hij er zondag bij in de match tegen Genoa.

  "Roma moest winnen om zeker te zijn van de Champions League. Uiteindelijk is het daar op rocamboleske wijze in geslaagd door pas in de 90e minuut de 3-2 te maken. Typisch Roma."

  "Omdat het een échte wedstrijd was, was het goeie nieuws dat Totti 40 minuten kon meespelen. En dat deed hij goed. Hij liet een paar keer zijn grote klasse bewonderen."

  "Even ging hij op de reclameborden zitten en kreeg hij het kwaad"

  "En dan was er natuurlijk het afscheid. Ik heb in mijn leven nooit zoveel volwassen mannen zien huilen. Ongelooflijk!"

  "Het was echt heel goed gedaan, met alles erop en eraan: zijn vrouw, zijn 3 kinderen: emo, emo, emo. Kippenvel bij iedereen die erbij was."

  "Eerst werd een truitje op de middencirkel gelegd en toen begon hij aan zijn ereronde. Dat was redelijk straf. Hij bleef het stadion bedanken. Voor de Curva Sud, waar de allerfelste supporters samentroepen, bleef hij wat langer staan."

  "Hij ging op een gegeven moment ook een minuut op de reclameborden zitten. Toen kreeg hij het even te kwaad."

  "Voorzitter en coach werden voortdurend uitgefloten"

  "De fans waren de hele tijd aan het zingen C'è solo un capitano (er is maar één kapitein), maar toen de voorzitter of de coach in beeld werden genomen, werden die prompt uitgefloten."

  "Dat is niet echt genereus, want Spalletti heeft Roma toch naar de tweede plaats geleid. Voor Napoli dus, dat eigenlijk een betere ploeg is."

  "Maar Spalletti is geen makkelijke en warme mens. Hij is met zijn kenmerkende koppigheid met de situatie omgegaan."

  "Je kunt hem weinig verwijten, behalve dat hij Totti niet op een mooiere wijze naar de uitgang heeft begeleid. Maar daarvoor waren beide karakters te sterk."

  "Het zou vreemd zijn als hij na zo'n afscheid toch voortdoet"

  "Het is overigens nog niet 100% zeker dat dit zijn echte afscheid was. Wel het afscheid van Roma. 5% in het hoofd van Totti denkt er nog aan om voort te doen. Maar ik denk dat de kans klein is na zo'n afscheid. Dat zou vreemd zijn."

  Drie kwartier beeld van zijn afscheid: