• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Huddersfield voor het eerst naar Premier League, droefenis bij Stam

  Jaap Stam had bijna in zijn eerste seizoen als coach gestunt.

  Huddersfield heeft in de "match van 190 miljoen" Reading verslagen na penalty's. Het is de eerste keer dat Huddersfield in de Premier League zal aantreden. Bij Reading, de club waar Jaap Stam trainer is, was de ontgoocheling enorm.

  Huddersfield en Reading mochten in de finale van de play-offs op Wembley uitmaken wie volgend jaar in de Premier League mag aantreden. Meer dan 70.000 supporters kregen vooral een nerveuze wedstrijd te zien, met zeer weinig doelgevaar.

  Strafschoppen moesten beslissen wie de Premier League-jackpot naar zich toe kon trekken en in de penaltyreeks zat Huddersfield al snel in vieze papieren.

  Maar Reading-verdediger Moore gaf de opponent nog een levenslijn: hij knalde zijn elfmeter hoog over, zoals zijn coach Jaap Stam dat op Euro 2000 ook deed tegen Italië.

  Toen ook Obita zijn elfmeter de nek omwrong, kon Schindler namens Huddersfield het lot van Stam en Reading bezegelen.

  Mix van Duitsers en jonge huurlingen van topclubs

  Huddersfield Town speelde in 1972 voor het laatst op het hoogste niveau in Engeland, maar dat was toen nog niet de Premier League. In het seizoen 2003-2004 kwam het nog uit in Division 3, de vierde klasse.

  Huddersfield werd bij de start van het seizoen niet tot de kanshebbers voor promotie gerekend. Trainer David Wagner trok enkele vrij onbekende Duitsers aan en leende wat jonge spelers van topclubs als Liverpool, Chelsea en City. Dat werd uiteindelijk een gouden mix.

  De ontknoping van de promotiewedstrijd