• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk neemt Malinovski definitief over van Sjachtjor Donjetsk voor vier jaar

  Malinovski tekende een contract tot 2021 bij KRC Genk.

  KRC Genk licht de optie op Roeslan Malinovski om hem definitief over te kopen van Sjachtjor Donjetsk. De club huurde de Oekraïner al anderhalf jaar met een aankoopoptie. De Limburgers hebben die optie gelicht en geven hem een contract voor vier jaar.

  Roeslan Malinovski streek neer in de Luminus Arena in januari van 2016. Racing Genk huurde de Oekraïnse middenvelder voor een halfjaar en verlengde die periode met een jaar met een optie op aankoop door de goeie prestaties.

  In mei 2016 viel de 24-jarige middenvelder uit met een knieblessure. Op 27 januari van dit jaar keerde Malinovski terug in de ploeg tijdens de bekerwedstrijd op Oostende. Sindsdien is hij weer één van de sterkhouders van de ploeg.

  Malinovski was in Genk al goed voor 7 goals en 11 assist in 41 wedstrijden.