• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens: "Alles geven en dan zien we wel"

  Flipkens speelt vandaag haar eerste wedstrijd op Roland Garros.

  Vandaag begint de tweede dag van het hoofdtoernooi van Roland Garros. Kirsten Flipkens neemt het in de eerste ronde op tegen de Luxemburgse Mandy Minella. Wat verwacht ze van het vrouwentoernooi en hoe schat zij haar eigen kansen in? "Het is een beetje afwachten."

  "Elke wedstrijd extra die ik speelde, is meegenomen"

  Door de hoge temperaturen is het puffen en zweten in Parijs, in tegenstelling tot vorig jaar.

  "Ik kan mij niet herinneren dat het hier nog eens zo warm en vochtig was in Parijs", vertelt Flipkens. "Maar het is wel beter dan moeten aftellen tot de zon weer begint te schijnen. Vorig jaar was het hopen op een dag zonder regen."

  Vorige week speelde Flipkens in Nürnberg nog de finale van het dubbelspel. Hoe is het met haar vorm? "Het is nog wat afwachten. Ik had liever wat meer enkelmatchen gespeeld op gravel. Maar elke wedstrijd die ik extra speelde is meegenomen, want het is hier niet ideaal om te trainen. Dus het maakte niet veel uit of ik in Nürnberg nog wat extra dubbelmatchen speelde, of hier al wat vroeger was."

  "Ik zie Muguruza haar titel niet verlengen"

  Flipkens kijkt in de eerste ronde de Luxemburgse Mandy Minella in de ogen. Wat zijn haar kansen? "Het is een beetje koffiedik kijken. Minella is een ervaren rot. Ik ken ze al van bij de junioren. Ik heb al een paar keer tegen haar gespeeld, maar nog nooit op gravel."

  "Ik denk dat die ondergrond haar beter ligt dan mij. Op zich kon de loting beter, maar ook slechter. Op een grandslam heb je nooit echt goede lotingen. Ik ga gewoon alles geven en dan zien we wel."

  Nummer 1 Angelique Kerber ligt er in de eerste ronde al uit en Serena Williams en Maria Sjarapova doen niet mee. Wie zijn de kanshebbers voor de overwinning dit jaar? "Het zullen vooral de outsiders zijn, zoals Halep of de teruggekeerde Kvitova. Ik zie Muguruza haar titel niet verlengen."

  "Ze heeft de laatste weken veel blessure gehad en heeft in de eerste ronde met Schiavone geen gemakkelijke tegenstandster. De weg naar de vrouwentitel ligt open."

  "Dubbelspel met Schiavona wordt plezant"

  Naast het enkelspel gaat Kirsten Flipkens ook dubbelen met Francesca Schiavone. "We hebben ons pas in de laatste minuut ingeschreven. We hadden geen partner en besloten dan om samen te dubbelen. Ze is een ervaren rot die hier een paar jaar geleden heeft gewonnen en het is normaal gezien haar laatste jaar. Ik schiet er goed mee op. Het wordt plezant."