Ga naar de inhoud

meest recent

Ex-gewichtheffer Tom Goegebuer opgenomen in Weightlifting Hall of Fame

 ma 29 mei 2017 11:29
Tom Goegebuer nam drie keer deel aan de Olympische Spelen.
Voormalig gewichtheffer Tom Goegebuer heeft een plaats gekregen in de Weightlifting Hall of Fame. Dat gebeurde tijdens een ceremonie in Bangkok.

Goegebuer valt de eer te beurt wegens zijn "levenslange verdiensten in de gewichthefferssport", zo luidt het. In een reactie op Twitter laat de 42-jarige Oost-Vlaming weten zijn nominatie "een hele eer" te vinden.

Tom Goegebuer vierde zijn grootste succes in 2009, toen hij in Boekarest Europees kampioen werd bij de min 56 kg. Een jaar eerder had hij zilver veroverd. Daarna volgde ook nog twee keer EK-brons (in 2010 en 2013).

De gewichtheffer, die zich altijd fel tegen dopinggebruik heeft uitgesproken, nam drie keer deel aan de Olympische Spelen, in 2008 (dertiende), 2012 (twaalfde) en 2016 (veertiende). Eind vorig jaar zette hij op zijn 41e een punt achter zijn topsportcarrière.

In 2009 kreeg Goegebuer het Vlaams Sportjuweel. Sinds januari is hij voorzitter van de Belgische Gewichtheffersfederatie.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.