• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Chabarovsk-fans staan voor uitdaging: dagen reizen voor uitwedstrijden

  Chabarovsk speelt volgend seizoen voor het eerst in de Premier Liga.

  Fans van het Russische SKA-Chabarovsk staan komend seizoen voor mogelijk de grootste uitdaging uit hun supportersleven. De club promoveerde voor het eerst in de geschiedenis naar het hoogste niveau, maar supporters moeten extreem lange afstanden afleggen om een uitwedstrijd te bezoeken in de Premier Liga.

  Supporters van de Belgische voetbalclubs mogen blij zijn met ons "klein landje" om uitwedstrijden van hun favoriete ploeg bij te wonen. De afstand tussen pakweg Genk en Oostende is een lachertje vergeleken bij de verplaatsing die supporters van Chabarovsk elke uitwedstrijd te wachten staat.

  De debutant op het hoogste niveau speelt zijn thuiswedstrijden in het Lenin Stadium, dicht bij China. Door de promotie moet Chabarovsk meermaals naar Moskou afreizen, dat precies 7 uur en 45 minuten vliegen is.

  Mensen met vliegangst of een gebrek aan financiële mogelijkheden zijn al helemaal de klos: met de auto is het meer dan vier dagen rijden over een slordige 8419 kilometer. De trein is ook een optie, maar dan ben je nog een dag langer zoet.

  Het kan overigens nog veel erger dan Moskou: de verste uitwedstrijd is die tegen FC Krasnodar, dat zijn wedstrijden speelt in het Krasnodar Stadium op ruim 9000 kilometer van Chabarovsk.

  Ook het tripje naar Sint-Petersburg voor de ontmoeting met Zenit wordt een helse onderneming. Het Petrovsky Stadium ligt niet ver van Finland af en is 8860 kilometer reizen voor de Chabarovsk-fans.