• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Casteels mag met Wolfsburg in Bundesliga blijven na barrages

  Vieirinha bevrijdt Wolfsburg vlak na de rust.

  Het grote Wolfsburg heeft dan toch de sportieve afgang van de degradatie kunnen vermijden. Braunschweig bleek over twee matchen net niet goed genoeg. Ook in Braunschweig werd het 1-0 voor Wolfsburg.

  Vorig seizoen strandde Wolfsburg op een zucht van de halve finales van de Champions League, dit seizoen was het bijna alleen maar kommer en kwel.

  Ondanks de aanwezigheid van toppers als Luiz Gustavo, Guilavogui en Gomez was Wolfsburg gedoemd om barrages te spelen voor het behoud.

  Dat was tegen de nummer 3 van de 2. Bundesliga, Eintracht Braunschweig. De heenmatch had Wolfsburg met het kleinste verschil gewonnen. In de terugmatch was alles dus nog speelbaar.

  Vieirinha maakt enige goal in kansarme match

  Na 13 minuten had Braunschweig al op gelijke hoogte kunnen komen, maar Koen Casteels hield Nyman van kortbij van de 1-0.

  Het was een van de weinige kansen uit de match. Kort na de rust was het dan toch prijs, maar dan voor Wolfsburg. Doelman Fejzic redde eerst nog knap, maar tegen de uithaal van de Portugees had hij geen verhaal.

  Braunschweig moest nu 3 keer scoren, maar Wolfsburg kwam nog maar zelden in de problemen, zeker niet na de rode kaart voor Sauer. Casteels hield voor de tweede keer de nul en zo redden Die Wölfe hun hachje.