• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vreven gaat met NAC naar Eredivisie, dankzij hattrick van Dessers

  Cyriel Dessers scoorde enkele levensbelangrijke goals voor NAC.

  Stijn Vreven heeft zijn missie bij NAC met succes volbracht. In 5 maanden tijd loodste hij de club uit Breda naar het hoogste niveau. Cyriel Dessers was in de finaleronde de grote uitblinker. Hij maakte 4 doelpunten in 2 matchen tegen NEC.

  Stijn Vreven was na zijn ontslag bij Waasland-Beveren aan de slag gegaan bij NAC Breda. Vijf maanden later kon hij al een promotiefeestje vieren.

  In de finaleronde van de play-offs om promotie was NEC uit Nijmegen de tegenstander. NAC vatte de terugmatch aan met een krappe 1-0-bonus.

  Maar in Nijmegen liep het als een trein voor NAC. Cyriel Dessers (ex-Lokeren) opende na 7 minuten al de score vanaf penalty. De gelijkmaker van Breinburg was even een domper, maar na de pauze vergrootte alweer Dessers de voorsprong opnieuw.

  De frustratie groeide bij NEC, met een rode kaart voor Rayhi tot gevolg. Dessers zette uiteindelijk met zijn derde de 1-4-eindstand vast. De promotie is niet alleen een succes voor de Belgen Vreven en Dessers, maar ook voor doelman Brondeel en middenvelder Verschueren.

  Roda JC mag jaartje langer op het hoogste niveau voetballen

  Roda JC wist zich via de eindronde te handhaven in de Eredivisie. Na de 0-0 in de heenmatch tegen MVV werd het nu in eigen huis 1-0. Werker maakte het enige doelpunt. Bij Roda speelden Verboom en Van Hyfte de hele match, Djim viel vlak voor tijd in. Bij MVV kwamen de Belgen Geens, Labylle, Ciranni, Nys en Güvenç in actie.