• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne: "Er zat meer in, maar het is nu eenmaal zo"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Stoffel Vandoorne kon dit weekend in zijn McLaren eindelijk een rol van betekenis spelen, maar door een nieuwe crash zat puntengewin er opnieuw niet in. "Dit weekend blijft toch positief, ook al hebben we geen punten gescoord", reageert de McLaren-rijder.

  Stoffel Vandoorne reed op de 10e plaats toen hij na 66 ronden de strijd moest staken. "Ook al hebben we geen punten gescoord, het weekend blijft positief", legt Vandoorne aan Sporza uit.

  "We hebben getoond dat de snelheid er was, vooral op de ultrasoft-banden in het begin van de race. Na de pitstop werd het lastiger op de supersoft-banden."

  "Toen de safety car er kwam (na een schermutseling met ploegmaat Button), wist ik dat het moeilijk was om me te verdedigen tegen Perez, die net nieuwe ultrasoft-banden had."

  "In die eerste bocht had ik te weinig bandentemperatuur en te weinig power om me te verdedigen", reageert Vandoorne, die zijn wagen moest parkeren na het inhaalmanoeuvre van de Mexicaan.

  "Ik voel me iets comfortabeler"

  De GP van Monaco was de eerste race waarin Vandoorne zich niet voortdurend in de achterhoede moest nestelen. "In Monaco is de motor niet het belangrijkste aspect. We waren meer competitief dan in de vorige weekends."

  "We hadden een kans om punten te scoren, maar dat is helaas niet gelukt. Er zat meer in, maar het is nu eenmaal zo. Op naar de volgende wedstrijd."

  "Ik voel me inderdaad wel iets comfortabeler. Iedere sessie in Monaco was positief. We zien de volgende wedstrijden wel of het beter gaat."