Ga naar de inhoud

Van der Poel moet enkel olympisch kampioen Schurter voorlaten in Albstadt

 zo 28 mei 2017 15:50
Oprecht respect: winnaar Schurter beloont Van der Poel met een knuffel.
Mathieu van der Poel heeft opnieuw indruk gemaakt op zijn mountainbike. Op de Wereldbekermanche in Albstadt legde hij beslag op de tweede plaats. Enkel olympisch kampioen Nino Schurter was te hoog gegrepen voor de Nederlander.

Door zijn sterke prestatie vorige week in Nove Mesto had Mathieu van der Poel een gevoelig betere startpositie in Albstadt. Normaal gezien had hij wel niet aan de start gestaan, maar de Nederlander kreeg van zijn ploeg Beobank toch de toestemming om de Ronde van België eerder te verlaten, ook al had hij daar net een etappe gewonnen.

Maar Van der Poel verteerde de overstap van de wegfiets naar de mountainbike zonder problemen. Hij vocht een hele wedstrijd lang een verwoed gevecht uit met wereldtopper Nino Schurter, de regerende wereld- en olympische kampioen.

Door een valpartij in de 4e ronde moest Van der Poel Schurter wel laten gaan. Hij kwam nog dichter op de Zwitser, maar die kon net aan de druk weerstaan. Het respect van Schurter voor alleskunner Van der Poel was groot: aan de finish wachtte hij hem op en viel hij hem in de armen.

In de tussenstand van de Wereldbeker doet Schurter een geweldige zaak, want na twee manches heeft hij nog altijd het maximum van de punten. De Spanjaard Valero volgt al op 150 punten, Van der Poel staat zowaar op de 3e plaats in de tussenstand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag WB Albstadt

01. Nino Schurter (Zwi) in 1u33'38"
02. Mathieu van der Poel (Ned) op 26"
03. Anton Cooper (Aus) - 49"

04. David Valero (Spa) - 1'00"
05. Maxime Marotte (Fra) - 1'28"
06. Stéphane Tempier (Fra) - 1'56"
07. Julien Absalon (Fra) - 2'21"
08. Florian Vogel (Zwi) - 2'28"
09. Manuel Fumic (Dui) - 2'29"
10. Jan Skarnitzl (Tsj) - 2'30"
25. Ruben Scheire

Bij de vrouwen won de Oekraïense Belomoina. Githa Michiels eindigde op 13e plaats.

MVDP: "Nog wereldbekers? Dat zullen we nog bekijken"

"Het spreekt voor zich dat ik blij ben met dit resultaat. Ik hou steeds meer van het mountainbiken. Starten op de eerste rij maakt het voor mij nog veel interessanter. Of ik ook de andere Wereldbekers rijd? Dat zullen we nog bekijken", reageerde Mathieu van der Poel.

Wereldbeker 2017
datumwedstrijdwinnaar
21/05Nove Mesto (Tsj)Schurter
28/05Albstadt (Dui)Schurter
02/07Vallnord (And)Schurter
09/07Lenzerheide (Zwi)Schurter
06/08Mont-Saint-Anne (Can)Schurter
27/08Val di Sole (Ita)Schurter