• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Totti in afscheidsspeech: "Met een bang hartje kijk ik uit naar wat komt"

  Het was een pakkend afscheid voor clubicoon Francesco Totti.

  Bij zijn afscheid van de fans van AS Roma heeft Francesco Totti een emotionele brief voorgelezen. Daarin bezong hij zijn liefde voor de club en voor de fans. Niemand in het Stadio Olimpico hield het droog.

  Francesco Totti was nooit een man van de grote woorden, maar voor zijn afscheid had hij wel een korte speech voorbereid. En die ging zo:

  "Mijn tijd is gekomen. Ik heb de laatste tijd alle dagen gehuild. Roma is altijd mijn enige shirt geweest."

  "Ik heb deze beslissing samen met mijn vrouw en familie genomen. Ik zou hen graag willen bedanken met een gedicht of een lied, maar ik heb geprobeerd om mijn gevoelens uit te drukken met mijn voeten."

  "Als ik terugdenk aan 17 juni 2001 (de dag dat hij met Roma zijn enige titel won, red) krijg ik nog altijd kippenvel. Ik wil deze brief dan ook opdragen aan al wie Totti-gol altijd heeft toegejuicht."

  "Maar nu is het voorbij. Ik heb dit shirt voor het laatst gedragen, ook al was ik er nog niet klaar voor. Ik denk dat ik dat nooit zal zijn. Het is niet makkelijk om het licht uit te doen. Ik kijk met een bang hartje naar wat nu komt. Dit is niet zoals een penalty trappen."

  "Maar met jullie hulp kan ik dit nieuwe avontuur induiken. Iedereen bedankt, van de voorzitter tot de Curva Sud (de harde kern). Geboren worden als een Romein en een Romanista is een privilege, aanvoerder zijn van dit team is een eer. Jullie zullen altijd in mijn leven zijn en mijn hart zal altijd bij jullie zijn."

  "Nu trek ik voor het laatst naar de kleedkamer die me ook al verwelkomde toen ik nog maar een kind was. Ik ben trots dat ik 28 jaar lang liefde heb gegeven. Ik houd van jullie..."

  Het afscheid van Totti (beelden Eleven Sports BE):

  Foto's: