• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook in Indy 500 heeft Alonso pech: hij blaast motor op in volle finale

  Pech overviel Alonso ook tijdens zijn IndyCar-avontuur.

  Ook het Indy 500-verhaal van Fernando Alonso is met een sisser (of was het een knal?) afgelopen. Toen de Spanjaard in kansrijke positie lag, begaf de motor van zijn Honda het. De overwinning in de belangrijkste autorace van de VS was voor de Japanner Takuma Sato, een voormalige F1-rijder.

  Om de kopzorgen van zijn haperende F1-auto even te verjagen, maakte Fernando Alonso een kort zijstapje naar de IndyCar. Daar heeft Honda wel een uitstekende motor, iets wat de tweevoudige wereldkampioen F1 bewees door in de kwalificaties de 5e tijd te rijden.

  Voor pole-rijder Scott Dixon eindigde de wedstrijd al in de 53e "ronde" (want er wordt op een ovalen circuit gereden). Hierna kwam Alonso zowaar een paar keer aan de leiding.

  Ook toen het noodlot toesloeg, reed de Spanjaard nog in het pelotonnetje kanshebbers. Maar op 21 ronden van het einde gaf zijn Honda-motor er plots de brui aan. Ontgoocheling bij Alonso, maar de Amerikaanse autofans staken hem een hart onder de riem met een staande ovatie.

  De strijd om de overwinning ging tussen de Japanner Takuma Sato, die 7 seizoenen in de F1 reed, en drievoudig winnaar Helio Castroneves. Met een 4e zege was de Braziliaan mederecordhouder geworden, maar in de slotfase werd hij nog voorbijgestoken door Sato, die zo de eerste Japanner op de erelijst wordt.

  Alonso: "Een van de beste ervaringen uit mijn carrière"

  "Dit is jammer, we hadden minstens verdiend om de finish te halen. Wie weet waar we dan hadden kunnen eindigen?", mijmerde Alonso na de finish.

  "Maar dit was wel een geweldige ervaring. Dit is een leuke wedstrijd en we deden mee om de zege. Ik reed zelfs een paar keer aan de leiding. Ik ben verbaasd dat ik dit kon klaarspelen met al die grote namen uit de IndyCar rondom mij."

  "Ik weet nu dat ik hier competitief kan zijn. Als ik terugkeer, weet ik wat ik kan verwachten en dan zal het makkelijker gaan. Dit was sowieso een van de beste ervaringen uit mijn carrière."

  Winnaar Takuma Sato