• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Goffin: "Ben nog nooit zo sterk geweest op gravel als nu"

  David Goffin begint vol vertrouwen aan Roland Garros.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In Parijs begint met Roland Garros vandaag het tweede grandslamtoernooi van het jaar. David Goffin bereikte vorig jaar de kwartfinales van zijn favoriete toernooi en hoopt dit jaar nog beter te doen. "Sinds vorig jaar ben ik nog blijven groeien."

  "Heb geen lichamelijke pijntjes meer"

  David Goffin had de voorbije weken wat lichamelijke pijntjes. Hoe voelt hij zich nu?

  "Ik voel me goed. Ik had de voorbije weken wat pijn aan mijn adductoren. Na het toernooi van Rome heb ik enkele dagen rust genomen. Toen ik in Parijs aankwam, had ik geen last meer. Nu kan ik aan 100% trainen en kan ik me volledig focussen op mijn tennis."

  Zaterdagochtend kregen we een verrassend beeld te zien: Goffin stond op het trainingsveld met Rafael Nadal. "Het was een goede, intensieve training. We proberen altijd een stevige training te plannen vlak voor een grandslamtoernooi. En zoals altijd met "Rafa" zijn we tot het uiterste gegaan. Het was een goede training."

  Goffin: "Mooie herinneringen aan kwartfinales vorig jaar"

  Vorig jaar haalde Goffin de kwartfinales. Heeft hij er iets van opgestoken? "Sinds vorig jaar ben ik blijven groeien in mijn spel en heb ik een goed gevoel. Ik heb veel wedstrijden gewonnen en goede resultaten behaald. Ik heb vorig jaar mijn visitekaartje afgegeven met mijn kwartfinale en heb er mooie herinneringen aan."

  "Hoog niveau dankzij mijn harde werk"

  Goffin speelt de laatste weken op een wolk met overwinningen tegen onder anderen Djokovic en Raonic. "Ik ben nog nooit zo sterk geweest op gravel als dit jaar. Ik speel sterk en constant en probeer dat langer aan te houden, maar het is er niet zomaar gekomen. Het is dankzij mijn harde werk dat ik beter word en dit jaar al zo'n mooie overwinningen heb behaald."

  Goffin maakte ook indruk met enkele geweldige punten en rally's. "Dat geeft veel vertrouwen. Vooral als het in een match is zoals tegen Nadal, Djokovic of Raonic in Madrid. Alles loopt gewoon goed. Ik ga proberen om verder te geraken dan vorig jaar. Als ik mijn beste tennis bovenhaal, is alles mogelijk. We zullen zien hoe het loopt. Ik bekijk het dag per dag."