• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Diego Costa: "Als ik vertrek is het niet naar China, enkel naar Atletico"

  Diego Costa zou het liefst gewoon bij Chelsea blijven.

  Heel wat volgers gaan ervan uit dat Diego Costa Chelsea verlaat voor een zak Chinese yuans, maar zelf denkt de Spanjaard daar anders over. "Er staat een WK voor de deur en als ik naar China ga, maak ik geen kans meer om geselecteerd te worden."

  Diego Costa (28) wordt al een tijdje gelinkt aan China en dan vooral Tianjin Quanjian, de ploeg van Axel Witsel. Maar zelf zit Costa helemaal niet te wachten op zo'n avontuur.

  "Als Chelsea me wil verkopen, komt er maar één club in aanmerking: Atletico Madrid", zegt Costa, die eerder al 3 seizoenen voor de Spaanse topclub speelde.

  "Ik blijf dus bij Chelsea als de club en de trainer mij willen houden. Als ze een andere spits willen halen (de naam van Lukaku wordt al genoemd, red) dan zal ik vertrekken. Maar niet naar China."

  "De mensen hebben het voortdurend over China, maar er komt een WK aan en als ik naar daar zou trekken, zou ik geen kans maken om geselecteerd te raken."

  De in Brazilië geboren Costa wisselde in 2014, vlak voor het WK, van nationaliteit. Sindsdien verzamelde hij 14 caps voor Spanje.