• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne: "Eerste keer dit jaar dag zonder problemen"

  Stoffel Vandoorne kon donderdag rondjes malen in Monaco.

  Stoffel Vandoorne had donderdag een dag zonder zorgen in Monaco en snijdt de kwalificaties vandaag aan met een positief gevoel. "Een tiende van een seconde kan veel verschil maken qua positie op de startgrid. We moeten proberen om nog een stapje vooruit te zetten."

  Stoffel Vandoorne kon niet anders dan tevreden terugkijken op de eerste dag van oefenritten. "Ik kan niet klagen", zei hij aan Sammy Neyrinck. "Ik denk dat het de eerste keer dit jaar is dat we op de eerste dag met beide auto's het volledige programma zonder problemen kunnen afwerken."

  "De prestatie was redelijk goed vandaag. Je ziet aan de tijden dat het heel dicht bij elkaar ligt en een tiende van een seconde kan veel verschil maken qua positie op de startgrid. We moeten proberen om zaterdag nog een stapje vooruit te zetten."

  Vandoorne was in de vrije oefenritten twee keer sneller dan zijn gelegenheidsploegmaat Jenson Button. Geeft dat vertrouwen? "Dat verandert uiteindelijk niet veel. Ik probeer me op mezelf te concentreren."

  "Het is in Monaco heel belangrijk om je comfortabel te voelen in de auto. En in de kwalificaties is het cruciaal om geen verkeer te hebben, zodat je een goed rondje kan rijden. Het blijft een speciaal gevoel om hier rond te rijden, er is geen marge voor fouten."

  "Stoffel en zijn team hebben hard gewerkt"

  Niet enkel Vandoorne was tevreden. "Ik ben heel blij dat Stoffel zo'n productieve dag achter de rug heeft", zegt teambaas Eric Boullier. "Hij en zijn team hebben de afgelopen tijd heel hard gewerkt."

  "Ze begrijpen nu beter hoe Stoffel en de auto kunnen samenwerken en ik denk dat we daar nu de vruchten van zien in Monaco. Dit was een goeie start van ons weekend." Vandoorne heeft goeie herinneringen aan Monaco, waar hij in 2015 een race won in de GP2.