• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stuivenberg: "Geen Europees ticket zou grote teleurstelling zijn"

  Als Genk wint, speelt het woensdag tegen Oostende.

  Vanavond speelt Racing Genk de finale van Play-off II tegen STVV. "We krijgen van iedereen complimenten over de manier waarop we voetballen", blikt Genk-coach Albert Stuivenberg vooruit.

  Stuivenberg: "Gerkens kan het verschil maken voor STVV"

  Na een knappe Europese campagne en een sterke reeks in Play-off II maakt Racing Genk jacht op het laatste Europese ticket. "Met STVV treffen we een team dat heel goed in vorm is", zegt Genk-coach Stuivenberg.

  "Wij moeten winnen, terwijl er voor STVV niets hoeft. Het is een finale en tegelijkertijd een derby, wat het extra interessant maakt. Wij spelen thuis, maar dat beschouw ik maar als een licht voordeel. Ik verwacht wel dat de fans ons naar een hoger niveau kunnen tillen."

  Stuivenberg vreest wel Gerkens. "Als middenvelder is hij topschutter van STVV. Hij kan het verschil maken."

  Stuivenberg: "Spelers willen absoluut nog een prijs halen"

  "STVV heeft haar spelwijze aangepast, waardoor alle spelers goed op elkaar lijken afgestemd", zegt Stuivenberg. "STVV heeft een frissere ploeg, ze hebben 20 matchen minder gespeeld dan ons."

  "Maar ook wij zijn nog fris. Nadat we ons gekwalificeerd hadden voor de finale van PO II, hebben we in de daaropvolgende matchen getoond dat we er nog staan. Onze groep kijkt ook uit naar de vakantie, maar we willen nog een prijs halen.”

  De winnaar van de finale speelt woensdag tegen Oostende voor een ticket voor de 3e kwalificatieronde van de Europa League. "Als we naast dat Europees ticket grijpen, zou dat een grote teleurstelling zijn voor iedereen die bij de club betrokken is", zegt Stuivenberg.

  "Als we verliezen, moeten we ons wel optrekken aan alle complimenten die we krijgen vanuit het hele land. Complimenten over de manier waarop we voetballen en hoe onze spelers zich hebben ontwikkeld."