• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dumoulin: "Nog 1 keer vol aan de bak, hopelijk komt het dan goed"

  Maakt Tom Dumoulin morgen alle tijd goed in zijn specialiteit?

  Tom Dumoulin kon de schade beperken op weg naar Asiago, maar hij zal morgen toch zijn tenen moeten uitkuisen om alsnog de Giro naar zijn hand te zetten. "Er zijn nog heel wat renners die kans maken op de eindzege", weet hij ook.

  Gisteren zakte Tom Dumoulin wat door het ijs, maar vandaag kon hij zich van die klap herstellen. "Het was weer een heel zware dag, maar gelukkig waren mijn benen nu wel beter."

  "Ik ben Mollema, Yates en Jungels eeuwig dankbaar voor de hulp onderweg. Even dacht ik: we rijden nog naar de koplopers heen. Maar vooraan was de samenwerking blijkbaar ook goed. 15 seconden zijn uiteindelijk niet al te veel."

  "De tijdrit heb ik nog niet verkend, maar dat zal ik morgen nog doen. Het is 30 kilometer vlak, niet al te technisch. Het wordt gewoon rammen."

  "De tijdsverschillen zullen kleiner zijn dan in de vorige tijdrit (toen pakte hij 2'53" op Quintana, 2'42" op Pinot en 2'07" op Nibali). Die tijdrit lag me veel beter en was ook langer."

  "Ik zal nog één keer aan de bak moeten. Hopelijk gaat het dan goed. Of ik ook rekening houd met Nibali en Pinot? Er zijn er nog veel die kans maken op de eindzege. Het wordt een spannende strijd."

  Quintana: "Vermoeidheid van 20 dagen Giro in mijn voordeel"

  • Nairo Quintana (leider): "Het is beter dan niets. We hebben geprobeerd om meer voorsprong te nemen, maar we zaten vooraan niet allemaal op dezelfde lijn. In de tijdrit is Dumoulin in het voordeel en ook Pinot en Nibali kunnen goed tegen de klok rijden. Maar normaal gezien mag ik niet te veel tijd verliezen. De vermoeidheid van 20 dagen Giro moet in mijn voordeel spelen."
  • Vincenzo Nibali (staat 2e): "Ik heb er alles aan gedaan om meer tijd te pakken. Jammer dat ik de rit niet won. Maar Pinot was de snelste daar. Ik zal nooit opgeven, tot de laatste snik. Je moet altijd alles geven, al levert dat niet altijd resultaat op."
  • Thibaut Pinot (staat 3e): "De verschillen zijn niet groot, maar de tijdrit van morgen is wel een kolfje naar de hand van Dumoulin. Ik zal vooral de schade moeten beperken. Ik hoop dat ik net zo'n goeie benen heb als vandaag. Dan kan ik de Giro afsluiten zonder mezelf iets te kunnen verwijten."
  Video player inladen ...