• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voorzitster STVV: "Volgend seizoen is de ambitie Play-off I"

  Höfte is de partner van Roland Duchâtelet.

  Uitgerekend tegen Racing Genk probeert STVV morgen zijn wispelturige seizoen extra glans te geven in de finale van Play-off II. Voorzitster Maieke Höfte is realistisch, maar ambitieus. "Iets opbouwen vraagt tijd in het voetbal. Gemiddeld 12 tot 24 maanden voor een team op elkaar is ingespeeld", zei ze aan Sporza.

  "Alles bij elkaar was het een goed jaar"

  Een jaar geleden werd Höfte, de partner van Roland Duchâtelet, aangesteld als nieuwe voorzitter van STVV. Na een hobbelig parcours in de reguliere competitie dit seizoen, blikt ze toch tevreden terug. 

  "Alles bij elkaar was het een goed jaar. We eindigden 12e in de reguliere competitie en speelden goed in Play-off II. Het was een overgangsjaar met een nieuwe trainer en nieuwe ploeg. Iets opbouwen vraagt tijd in het voetbal. Gemiddeld 12 tot 24 maanden voor een team op elkaar is ingespeeld."

  "We hebben beslist te kiezen voor continuïteit. De trainer en het grootste deel van de kern blijft behouden. We zullen ze aanvullen met wat versterkingen. Volgend seizoen is de ambitie Play-off I halen."

  "Of Pieter Gerkens de moeilijkste wordt om te behouden? Dat denk ik niet. Ik denk dat hij zich hier wel oké voelt."

  "Europees voetbal zou een uitdaging zijn"

  De finale van Play-off II is dit jaar een Limburgs onderonsje. En dat leeft natuurlijk in Sint-Truiden. "Tegen Genk zou ik heel graag winnen. Dat leeft hier. Over Europees voetbal is er nog niet veel gepraat, want dan moeten we ook nog winnen van KV Oostende."

  "Europees voetbal zou voor deze jonge ploeg een uitdaging zijn. Maar uit mijn periode bij Standard weet ik dat het een leuke ervaring is. Ook voor de fans en de vips. Maar het zijn de spelers die het moeten doen natuurlijk."

  Met of zonder Europees voetbal, STVV wil volgend seizoen sowieso meer fans naar het stadion lokken en heeft daarvoor naar de eigen achterban geluisterd.

  "De jeugd en families zullen een voordeliger tarief krijgen. De prijszetting was probleem voor sommige. En in de noordtribune komen staanplaatsen. Dat is een vraag van de harde kern."