• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Dumoulin: "Ik had gewoon heel slechte benen"

  Tom Dumoulin is zijn roze trui kwijt.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Dumoulin heeft zijn leiderstrui verspeeld in de 19e etappe van de Giro. "Ik had slechte benen en maakte een beginnersfout", zegt hij.
  Video player inladen ...

  Er was al vroeg in de rit opschudding toen het peloton in tweeën scheurde in de afdaling van de Kreuzbergpass en Tom Dumoulin in de tweede groep bleek te zitten. Er werd geopperd dat er voorin werd aangevallen tijdens een plaspauze van Dumoulin, maar dat bleek niet te kloppen.

  "Ik heb gewoon een beginnersfout gemaakt door achteraan te zitten in die afdaling. Ik had al vanaf de start slechte benen en toen het peloton in tweeën brak gingen Bahrein en Movistar stevig door", vertelt Dumoulin.

  "Met mijn slechte benen moest ik dan al voluit gaan om terug te komen. Dat was heel onnodig."

  "Op de slotklim heb ik geprobeerd de schade te beperken en dat is goed gelukt. Mijn ploeg was sterk vandaag en heeft me verschillende keren gered. Ik moet mijn ploegmaats bedanken. Zonder hen was het nog veel erger geweest. Ik hoop op betere benen morgen."

  Quintana: "Heb minstens een minuut nodig voor de tijdrit"

  De nieuwe roze trui Nairo Quintana reageerde zoals altijd kalm na de rit. "Het was een heel harde dag. We hebben al veel werk geleverd in deze Giro met het oog op het klassement. Vandaag moesten we dat opnieuw doen."

  "We hadden een goede strategie, die hebben we goed uitgevoerd en zo hebben we de leider doen kraken. Ik wist dat ik op de slotklim ook een oogje moesten houden op Nibali."

  "We hopen dat we morgen opnieuw sterk zijn als team. De tijdrit wordt een gevecht man tegen man. Ik heb minstens een minuut voorsprong nodig. Mijn rivalen zijn ook sterk. Maar nu hebben we de roze trui en die zal het team met veel eergevoel verdedigen." 

  Video player inladen ...

  Van den Broeck: "Jammer dat het peloton scheurde, ploeg vroeg om te wachten"

  Video player inladen ...