• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tielemans krijgt plaatsje in Team van het Seizoen van Europa League

  Youri Tielemans was een van de uitblinkers bij kwartfinalist Anderlecht.

  Youri Tielemans is de enige Belg die door een panel van de UEFA is opgenomen in het Team van het Seizoen van de Europa League. Bekerwinnaar Manchester United is hofleverancier met 8 spelers, verliezend finalist Ajax heeft 3 afgevaardigden.

  Een panel met onder meer ex-spelers Christian Chivu en Dejan Stankovic en ex-United-legende Alex Ferguson mocht 18 namen kiezen voor het Team van het Seizoen. 17 van de 18 spelers bereikten met hun club de halve finales van de Europa League. De enige uitzondering: Youri Tielemans.

  "Deze jonge speler was een hele campagne uitzonderlijk", klinkt het oordeel van de kenners. Tielemans kwam in 11 matchen voor Anderlecht aan 3 doelpunten.

  Het merendeel van de andere plaatsjes is voor spelers van Manchester United. Romero, Bailly, Blind, Valencia, Herrera, Pogba, Mkhitaryan en Ibrahimovic werden uitverkoren. Marouane Fellaini, een van de uitblinkers in de finale en volgens de FedEx Performance Index van de UEFA de beste speler op het einde van het seizoen, kon de kenners niet overtuigen.

  De overige nominaties werden netjes verdeeld over de andere halvefinalisten: 3 voor Ajax (De Ligt, Younes en Traoré), Lyon (Morel, Tolisso en Lacazette) en Celta (Alvarez, Cabral en Hernandez).