• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thiam voor zevenkamp in Götzis: "Wil vooral weten waar ik sta"

  Thiam komt voor het eerst sinds Rio in actie op de zevenkamp.

  Nafi Thiam komt dit weekend in Götzis voor het eerst sinds haar olympische titel opnieuw in actie op de zevenkamp. De goudenmedaillewinnares van Rio raakte nog nooit op het podium in Oostenrijk.

  Thiam komt in Götzis al haar belangrijke internationale concurrentes tegen. De nummers twee en drie van in Rio, Jessica Ennis-Hill en Brianne Theisen Eaton, zijn intussen met pensioen, maar alle andere toppers tekenen wel present.

  Thiam mikt in Götzis niet op haar persoonlijke record. Een podiumplaats, wat haar nog nooit eerder lukte in Götzis, moet wel mogelijk zijn. "Ik wil vooral weten waar ik sta op dit moment", liet Thiam vandaag weten op de persconferentie. 

  "Deze zevenkamp is daarvoor de ideale gelegenheid. Het gaat mij hier meer om het gevoel dan om de resultaten. Ik wil achterhalen welke richting ik de komende maanden op training moet inslaan richting het grote doel van dit seizoen: het WK in Londen in augustus."

  Coach Lespagnard: "Trainingen verstoord door studies"

  Coach Roger Lespagnard weet niet waar Thiam op dit moment staat. "Haar trainingen zijn een beetje verstoord door het zware werk voor haar studies. Fysiek is ze al goed, maar technisch weten we niet hoever ze staat."

  In Götzis nemen naast Thiam nog twee Belgische vrouwen deel: Hanne Maudens en Noor Vidts. Bij de mannen is Niels Pittomvils, de wederhelft van Thiam, de enige landgenoot.