• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Opnieuw finale Cleveland-Golden State in NBA, James topschutter aller tijden in play-offs

  LeBron James speelde zich andermaal in de NBA-geschiedenis.

  Voor het derde jaar op een rij wordt de finale van de NBA een strijd tussen de Cleveland Cavaliers en de Golden State Warriors. In de beslissende match tegen Boston brak LeBron James en passant een magisch record. Niemand maakte in de play-offs meer dan zijn 5.995 punten.

  De Boston Celtics moesten in eigen huis winnen om in de race te blijven voor een eerste NBA-finale sinds 2010. Maar in het eerste quarter maakte Cleveland al een statement: 23-43!

  De Cavs lieten het daarna niet meer spannend worden. In het 3e quarter kon er al een eerste keer gejuicht worden. Toen stak superster LeBron James Michael Jordan voorbij als all time topschutter in de play-offs. James sloot de avond af met net geen 6.000 punten (5.995), terwijl Jordan bleef steken op 5.987 punten. Jordan had wel 33 matchen minder nodig om zijn totaal bijeen te spelen.

  Uiteindelijk gaf Cleveland Boston nog een geweldig pak voor de broek in eigen huis: 102-135 was het eindverdict en dus een onoverbrugbare 4-1-stand in de finale van het Oosten.

  VIDEO: Hoogtepunten van de avond van LeBron James

  Cleveland en Golden State allebei in bloedvorm

  Met Cleveland en Golden State staan de twee titanen van de afgelopen jaren voor de derde keer op een rij tegenover elkaar. LeBron James en co zijn de titelverdediger, maar Steph Curry en zijn mannen willen liever terugdenken aan hun titel in 2015.

  De vorm van beide teams belooft in ieder geval het allerbeste voor de finale. De Cavs verloren in hun 3 play-offduels maar één match, tegen Boston. De Warriors doen nog beter: ze wonnen 3 keer met 4-0.

  In de finale kan James nog wat meer schrijven aan zijn legende. Hij staat voor de 8e keer in de eindstrijd, de 7e keer op een rij. Hij is nog altijd "maar" 32 jaar.

  Cleveland poseert met de trofee van kampioen van het Oosten

  Opgemerkte gast: Atletico-spits Griezmann komt Celtics aanmoedigen