• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Manchester City trekt geldbeugel open voor Bernardo Silva

  Silva was dit seizoen één van de sterkhouders bij Monaco.

  Manchester City heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Bernardo Silva. De 22-jarige Portugees komt over van AS Monaco voor net geen 50 miljoen euro en tekende een contract bij City voor vijf seizoenen.

  Silva was afgelopen seizoen één van de sterkhouders bij Monaco. Hij won met Monaco de Ligue 1 en stootte in de Champions League door tot bij de laatste vier. In 51 wedstrijden voor Monaco scoorde de Portugees 10 keer, hij deelde ook 10 assists uit.

  Die goede prestaties zijn Manchester City niet ontgaan. De Engelse topclub legt net geen 50 miljoen euro op tafel voor Silva. Die twijfelde zelf geen seconde over zijn overstap. "Als je de kans krijgt om te werken onder Pep Guardiola, dan twijfel je niet", lezen we op de website van Manchester City.

  "Hij is één van de beste coaches ter wereld, zo niet de beste. Wat hij deed bij Barcelona en Bayern München was geweldig. Ook hier zal hij titels winnen, daar ben ik zeker van. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om bij Manchester City met hem samen te werken."

  "Deel mogen uitmaken van één van de beste clubs ter wereld is geweldig. Ik kijk erg uit naar het volgende seizoen en hoop dat ik het team kan helpen bij het verwezenlijken van de doelstellingen", aldus Silva, die bij Monaco opgevolgd wordt door Youri Tielemans.

  Maak kennis met Bernardo Silva: