• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gattuso keert terug naar AC Milan als jeugdtrainer

  Gattuso tekende een contract voor twee seizoenen.

  Gennaro Gattuso is vrijdag aangesteld als nieuwe trainer van de U19 van AC Milan, de club waar hij als speler actief was. Hij tekende een contract voor twee seizoenen.

  In 2013 hing Gattuso zijn schoenen aan de haak bij het Zwitserse Sion, waarbij hij meteen overnam als trainer. Een lang leven was dat avontuur echter niet beschoren, net zomin als zijn andere opdrachten als hoofdcoach bij het Griekse OFI Kreta en de Italiaanse ploegen Palermo en Pisa.

  Met Pisa degradeerde hij dit seizoen uit de Serie B, ondanks de beste verdediging van de hele competitie.

  Bij AC Milan krijgt hij nu een nieuwe kans als trainer van de U19. "Gennaro Gattuso is terug. Hij wordt de nieuwe trainer van de Milanese "Primavera". We namen afscheid van "Rino" op 13 mei 2012 met de belofte elkaar ooit terug te zien. Vijf jaar later zijn we opnieuw samen en is "Rino" thuis."

  Gattuso speelde van 1999 tot 2012 bij AC Milan. Hij won er onder meer twee keer de Serie A, twee keer de Champions League en één keer de Italiaanse beker. Gattuso speelde ook 72 wedstrijden voor de Italiaanse nationale ploeg, waarmee hij in 2006 wereldkampioen werd.

  Enkele beelden van de voorstelling van Gattuso: