• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandoorne beleeft vlekkeloze dag, Vettel maakt indruk in Monaco

  Stoffel Vandoorne kende voorlopig nog geen pech in Monaco.

  Stoffel Vandoorne voelt zich in zijn sas in Monaco. In de vrije oefenritten zette hij de twaalfde en de elfde tijd neer. Hij bleef zijn tijdelijke ploegmaat Jenson Button zo telkens voor. Vettel zette de snelste tijd neer na de middag. Hij dook als eerste rijder onder de 1'13" op het vernieuwde circuit.

  Vandoorne raakt niet in de problemen

  Voor de middag zette Stoffel Vandoorne de elfde tijd neer op het circuit in Monaco. De Belg, die in Monaco woont, reed 38 rondjes in zijn McLaren en klokte zijn scherpste chrono in 1'14"813"'.

  Zijn auto ondervond geen problemen en na de middagpauze deed Vandoorne nog een plaatsje beter. Hij verbeterde zijn tijd tot 1'13"946"'.

  In Monaco krijgt Vandoorne niet het gezelschap van Fernando Alonso, maar van Jenson Button. De Brit maakt voor één race zijn rentree. Hij deed het net iets slechter dan de Belg met een 14e en een 12e plaats.

  De tijden van de oefensessies:

  Vettel razendsnel in tweede sessie, Mercedes zakt weg

  In de eerste oefensessie kwam de snelste tijd nog op naam van Lewis Hamilton (Mercedes), maar de rijders van Mercedes zakten na de middag helemaal weg. Hamilton reed de 8e tijd, Bottas de 10e.

  Een teleurstellend resultaat, zeker omdat concurrent Ferrari het heel wat beter deed. Sebastian Vettel voelde zich in zijn nopjes op het circuit en dook als eerste F1-coureur onder 1'13" op het circuit.

  Stroll moet getakeld worden:

  De auto's van McLaren ondervonden eens geen problemen in Monaco, maar de vrije oefensessie moest wel een tijd stilgelegd worden na een verkeerd manoeuvre van Lance Stroll (Williams). Hij tikte de kant aan en moest uiteindelijk getakeld worden.