• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Poel: "Gelukkig heb ik mijn vader om mij in te tomen"

  "Het gevaar om te veel te doen, loert om de hoek."

  Mathieu van der Poel stak de tweede rit in de Ronde van België op zak. Hij klopte Belgisch kampioen Gilbert in de sprint, maar ook na die zege wil de veldrijder nog niet spreken over een definitieve overstap naar de weg. "Ik heb er zelf geen antwoord op."

  Van der Poel had deze etappe aangestipt in zijn agenda. "Ik wist dat ik maar twee dagen zou meedoen. Ik had mijn zinnen wel op deze rit gezet. Ik ben enorm blij dat het gelukt is."

  De Nederlander leek weinig moeite te hebben met de Kemmelberg. "Het is een klim die veldrijders wel moet liggen. Ook Van Aert en Walsleben waren mee. Het was wel hectisch en de ploeg heeft goed gewerkt om me vooraan af te zetten."

  "Toen we met 13 wegreden, wist ik dat die groep tot het einde zou rijden. Het was mijn geluk dat Van Aert aanging in de sprint. Zo werd ik eigenlijk perfect gelanceerd. Ik wist dat ik Gilbert zou moeten afhouden."

  "Ik zei op vijf kilometer van de meet nog tegen Philipp Walsleben dat ik goeie benen had. Het viel allemaal mooi in de plooi. Het was een mooie dag."

  "Gelukkig heb ik een team om mij in te tomen"

  Na zo'n zege volgt uiteraard weer de vraag: wanneer maakt Van der Poel de overstap naar de weg? "Ik heb daar zelf geen antwoord op."

  Nu verlaat hij weer de weg voor de mountainbike. "Ik heb daar geen spijt van. Mijn vorm is goed, maar de kans om op de eerste rij te starten in een WB-manche krijg ik misschien maar een keer in mijn leven."

  "Ik wil nog even alles blijven combineren, maar ik mag ook niet te veel doen. Het gevaar om mij te overtrainen of om te veel te doen, loert om de hoek. Gelukkig heb ik een goed team rond mij om mij in te tomen, mijn vader op de eerste plaats."