• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Totti schept duidelijkheid (en ook weer niet): "Laatste match voor Roma"

  Het einde van Francesco Totti bij AS Roma wenkt.

  Na enkele weken van speculatie en onzekerheid heeft Francesco Totti nu ook zelf bevestigd dat hij zondag zijn laatste wedstrijd voor AS Roma speelt. Toch lijkt de 40-jarige Italiaan niet te willen zeggen dat hij zijn schoenen ook effectief aan de haak hangt.

  Begin mei maakte sportief directeur Monchi bekend dat Francesco Totti aan zijn laatste weken bezig is als voetballer. In het kamp Totti bleef het echter muisstil. Vandaag heeft het boegbeeld van Roma eindelijk bevestigd dat het zondag zijn laatste match speelt voor de Romeinen.

  "Roma-Genoa wordt mijn laatste wedstrijd in het truitje van Roma. Ik kan niet beschrijven hoeveel deze kleuren voor mij betekend hebben en nog altijd betekenen", klinkt het.

  "Mijn liefde voor het voetbal zal nooit uitdoven. Het is een passie, mijn passie. Die liefde is zo diepgaand dat ik me niet kan voorstellen dat ik ooit zonder kan. Vanaf maandag ben ik er weer klaar voor, voor een nieuwe uitdaging."

  Wat die nieuwe uitdaging is, laat Totti in het ongewisse. Voor de aanvaller is al een plaatsje vacant als bestuurslid, maar in de Italiaanse media wordt gewag gemaakt van een overstap naar de VS. Totti zou een voorstel op zak hebben van Miami FC, de club die getraind wordt door de voormalige Italiaanse international Alessandro Nesta.