• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dumoulin: "Quintana en Nibali hebben echt laf gereden"

  "Vreemde tactiek van Nibali en Quintana."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Dumoulin heeft met sprekend gemak een paar plaagstootjes van Nairo Quintana en Vincenzo Nibali afgeslagen. De Nederlander hekelde na rit 18 de strategie van zijn belagers. "Ik zou het geweldig vinden als Pinot Nibali en Quintana van het podium stoot."

  Dumoulin ergerde zich aan het koersgedrag van zijn rivalen Quintana en Nibali. "Ik begrijp niet dat ze niet meereden op het einde. Zo verloren ze tijd en komt hun podiumplaats in gevaar", zei de Nederlander.

  Dumoulin vroeg bij de cooling down voor de camera's aan Quintana waarom hij niet wou meerijden, maar de Colombiaan van Movistar bleef Oostindisch doof en reageerde niet.

  "Ja, ik zou het geweldig vinden als Pinot Nibali en Quintana van het podium stoot. ze hebben echt laf gereden vandaag. Ze reden enkel op mijn wiel en hadden duidelijk voor de etappe afgesproken om samen mij aan te pakken. Ik ben blij dat ze het als een boemerang terug in hun gezicht hebben gekregen."

  "Vandaag een belangrijke stap"

  Ondertussen is Dumoulin opnieuw een stap dichter bij de roze trui in Milaan. "Ik heb vandaag een belangrijke stap genomen, maar ik ben me wel heel bewust dat ik in de Vuelta in 2016 alles verloren heb op de voorlaatste dag. Ik ben er nog niet."

  Quintana probeerde het vandaag al van ver. "Ze weten dat het moeilijk wordt om zomaar 2 minuten te winnen op een slotklim. Misschien proberen ze het de komende dagen al daarvoor."

  Dumoulin: "Quintana en Nibali hebben echt laf gereden"

  Video player inladen ...

  Dumoulin tegen Quintana: "Waarom rijd je niet?"