• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Hopelijk beseffen renners nu dat het zo niet kan"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Dries De Bondt mocht vandaag niet starten in de tweede rit van de Ronde van België omdat hij gisteren op het fietspad reed. "De renners waren uitvoerig gewaarschuwd", klinkt het bij de wedstrijdjury. Ploegleider Niels Albert heeft begrip, maar zag ook andere renners die in de fout gingen.

  "Renners waren gewaarschuwd"

  Wedstrijdcommissaris Luc Geysen geeft uitleg bij de beslissing om Dries De Bondt uit de koers te nemen. "We zijn al heel lang bezig met veiligheid in het peloton. We hebben serieuze klappen gehad en we moeten daar aan werken. We moeten strenger optreden", zegt Geysen aan Sporza.

  "Op de briefing vooraf hadden we al gewaarschuwd dat we dat zouden doen. Toch zagen we in het begin van de rit nog renners die op het fietspad reden. We hebben dan via de koersradio nogmaals benadrukt dat we streng zouden zijn. Alle ploegleiders en renners waren dus op de hoogte."

  "Toen we in de finale een renner toch over een afgescheiden fietspad zagen rijden (video onder), hebben we unaniem beslist om hem uit de wedstrijd te nemen. Het is is voor ons niet plezant om zo'n beslissing te nemen. Maar hopelijk beseffen de renners nu dat het zo niet kan."

  Video player inladen ...

  Albert: "Logisch, maar er waren nog anderen ook"

  Niels Albert is de ploegleider van Dries De Bondt bij Veranda's Willems-Crelan. Hij kan begrip opbrengen voor de beslissing, maar plaatst ook een kanttekening. "Reglement is reglement. Dat is jammer voor onze ploeg. Dries rijdt op het fietspad en er waren geen verzachtende omstandigheden. Dan is een uitsluiting het logische gevolg", weet Albert.

  "Het is alleen jammer dat ik enkele kilometers verder 15 à 20 renners ook over een afgescheiden fietspad binnendoor zag rijden (video onder). Het is moeilijk te begrijpen waarom zij niet uitgesloten werden en Dries wel. De regels zijn er voor iedereen."

  "Het zou me wel verbazen mochten er de volgende dagen geen renners meer uitgesloten worden. Ik hoop dat de regels worden toegepast, zonder naar grote namen te kijken. Als pakweg Philippe Gilbert over het fietspad rijdt, moet hij er ook uit."

  Video player inladen ...