• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "De fans van Watford willen Kabasele niet zien vertrekken"

  Watford eindigde 17e, net boven de degradatieplaatsen.

  Het voetbalseizoen zit erop en Sporza.be deelt de komende dagen rapporten uit aan enkele Belgische sleutelspelers die vorige zomer naar het buitenland verhuisden. Hoe heeft Christian Kabasele zijn eerste seizoen bij Watford doorsparteld?

  "Toen hij verbeterde, raakt hij vaak geblesseerd"

  Christian Kabasele (26) versierde in juli vorig jaar zijn droomtransfer naar de Premier League, maar zijn eerste seizoen bij Watford draaide niet echt uit op een sprookjeshuwelijk.

  "Christian heeft een vrij moeilijk seizoen achter de rug", vertelt Ron Walker van The Watford Observer aan Sporza. "Je zag dat hij in zijn rol groeide en beter werd in het seizoen, maar dat werd gekleurd door blessures."

  "Je zag het meermaals: toen Kabasele beter en constanter werd, raakte hij geblesseerd. Dat remde hem natuurlijk af, net wanneer je telkens dacht dat hij zich in de ploeg zou spelen."

  "Kabasele moet meer geconcentreerd zijn als verdediger"

  "Wat in zijn voordeel pleit: Kabasele speelde af en toe als rechtsachter, maar dat is hij net zo min als ik", gaat Walker verder. "Hij kon toen wel zijn aanvallende kwaliteiten tonen van in zijn jongere jaren als aanvaller."

  Walker plaatst ook een kritische noot. "Hij had, zeker in het begin van het seizoen, soms problemen met zijn concentratievermogen. Als verdediger moet je er in elke wedstrijd 100 procent staan. Hij moet meer geconcentreerd zijn als verdediger en dat leert hij zoetjesaan."

  "Hij is 26 jaar. Maar als je kijkt naar zijn maturiteit als verdediger, dan heeft hij niet diezelfde maturiteit als zijn leeftijdsgenoten, net omdat hij nog maar een paar jaar in die rol speelt. Maar je zag wel elke match hoe hij nog altijd verbetert als verdediger."

  "Ik denk niet dat coach Mazzarri een grote fan van Kabasele was"

  Ziet de toekomst van Christian Kabasele bij Watford er rooskleurig uit? "Dat hangt af van wie de nieuwe trainer wordt. Ik denk niet dat Walter Mazzarri (die na dit seizoen opstapte, red) een grote fan van Kabasele was. Hij gebruikte hem meer uit noodzaak, Kabasele was zelden zijn eerste keuze."

  "Hij moet zijn toewijding nog meer bewijzen. Er was een voorval waarbij het 5 minuten duurde voor hij een ploegmaat kon vervangen en Watford slikte ook eens een goal toen hij met krampen op de grond lag."

  "Als hij dat gebrek aan maturiteit eruit krijgt en als hij consistenter wordt, dan kan Kabasele een goeie verdediger in de Premier League worden. Maar het hangt er natuurlijk van af of hij kansen krijgt."

  "Bij de fans leeft het gevoel dat hij potentieel heeft"

  Hoe luidt, tot slot, de mening van de Watford-fans over de Rode Duivel?

  "Ze hebben nog niet genoeg van hem gezien om echt een onderbouwde mening te hebben, zeker omdat hij enkele matchen als rechtsachter moest spelen."

  "Er is zeker het gevoel dat hij potentieel heeft. Ik denk niet dat ze hem deze zomer willen zien vertrekken, want ze beseffen dat hij wel een goeie speler is."