• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Waasland-Beveren gaat in zee met Clement: "Project staat me aan"

  Philippe Clement wordt T1 op de Freethiel.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Philippe Clement wordt T1 op de Freethiel.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Waasland-Beveren heeft met Philippe Clement een nieuwe hoofdcoach gevonden. Clement verlaat Club Brugge, waar hij assistent was van Michel Preud'homme, en debuteert als T1 op de Freethiel. Hij tekende er een contract voor drie seizoenen.

  Philippe Clement (43) zette in 2011 een punt achter zijn profcarrière en ging daarna aan de slag bij Club Brugge. Clement kreeg eerst de beloften onder zijn hoede, maar trad in 2012 toe tot de technische staf van Club Brugge.

  Clement werd er assistent onder Georges Leekens - al moest hij in 2012 heel even als T1 depanneren na Leekens' ontslag - en onder Michel Preud'homme. Aan de zijde van Preud'homme pakte Clement met Club een landstitel en beker.

  Maar Clement hield het na dit seizoen - samen met Michel Preud'homme - voor bekeken bij Club Brugge. Bij Waasland-Beveren krijgt Clement zijn kans als hoofdcoach. Hij wordt er de opvolger van Cedomir Janevski, die in november vorig jaar Stijn Vreven kwam aflossen.

  "Ik wil als coach goed voetbal brengen"

  "Het is heel snel gegaan, want bij het eerste gesprek was er al een goeie klik", legt Philippe Clement aan Sporza uit. "De richting die het bestuur uitgaat, is ook de weg die ik met mijn carrière wil inslaan. Het project staat me aan."

  Clement woont in Waasmunster en zijn kinderen voetballen in Beveren. Een overstap naar Waasland-Beveren lijkt dus een logische zet.

  "Maar dat zijn gewoon toevalligheden. De voorbije jaren ben ik met plezier naar Brugge gereden en terug naar huis. Ik was weinig thuis, want ik werkte van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ik zal hier hetzelfde doen."

  Welk type trainer zal Clement zijn? "Iemand die goed voetbal wil brengen. Een coach die voor een goeie organisatie zorgt, maar die ook vooruit denkt en passioneel met zijn job bezig is."

  "Het kriebelt toch om eindbeslissingen zelf te nemen"

  Waarom heeft Clement nu de stap gezet naar het trainerschap? "Op een bepaald moment kriebelt het toch om zelf de eindbeslissingen te nemen."

  "Bij Club werd ik heel hard betrokken en kon ik ook mijn mening geven, maar de eindbeslissing nam ik niet. Ik dacht dat de tijd rijp was om dat nu wel te doen."