• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van der Poel: "Ik mik zondag op het podium in de Wereldbeker"

  Van der Poel maakte vorige week indruk op zijn mountainbike.

  Mathieu Van der Poel is aan de slag in de Ronde van België, maar zijn liefde voor de mountainbike is te groot. Hij rijdt zondag de WB in Albstadt. "Ik ben benieuwd wat ik kan vanaf de eerste rij. Ik mik toch op het podium", zei de Nederlander.

  Van der Poel: "Benieuwd wat ik kan vanaf eerste rij"

  Van der Poel stapt na de tweede rit sowieso af in de Ronde van België. "Mijn liefde voor mountainbiken is groot. Anders had ik deze beslissing ook niet genomen."

  "Het is vooral een heel unieke kans om eens op de eerste rij te mogen starten. Ik ben altijd al helemaal achteraan moeten starten in de WB-manches en dan is het bijna onmogelijk om een resultaat neer te zetten."

  Vorige week werd Van der Poel nochtans achtste. "Na Tsjechië ben ik wel benieuwd wat er kan gebeuren als ik op de eerste rij start. Of ik dan wegrijd? Zo makkelijk is het nu ook weer niet. Ik had vorige week ook een goeie dag. Het is niet zeker dat dat deze week ook zo zal zijn.

  "Ik ben wel heel gebrand op een mogelijk podium. Dat betekent bij de eerste vijf eindigen dus."

  Video player inladen ...

  Wellens: "De liefde van Mathieu voor de mountainbike is enorm"

  Bart Wellens is de tweede ploegleider bij Beobank-Corendon in de Ronde van België, naast Roodhooft. "Ik ben heel blij met deze kans. Met Steylaerts rijden we geen wegprogramma en we weten al lang dat een goed crossseizoen staat of valt met een goed wegseizoen. Daardoor hebben we deze kans met twee handen aangenomen."

  "Ik heb nog heel veel te leren op de weg. Ik sta hier met veel stress, misschien nog meer dan als renner. Na overmorgen verlaat Van der Poel de Ronde van België en dan gaat Christophe Roodhooft mee. Dus de laatste twee dagen zijn hier voor mij."

  Hoe verklaart Wellens de keuze van Van der Poel? "Hij heeft een enorme liefde voor mountainbiken. En door die heel goeie prestatie vorige week heeft hij dan die unieke kans om vanaf de eerste rij te vertrekken. Normaal zou hij ook trainen dus dit is geen slechte voorbereiding. Morgen kan hij misschien nog iets forceren en eens wat spanning op die benen zetten."

  Zijn de ritten niet te lang voor de veldrijders? "Crossers rijden meer en meer op de weg. Ze hebben ook hun stages achter de rug dus de afstand zal geen probleem zijn. De snelheid misschien, maar niet voor Van der Poel."

  Video player inladen ...