• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Olympisch kampioen Chalmers, die Timmers in Rio klopte, laat hartprobleem behandelen

  Het podium van de 100 meter vrije slag in Rio.

  Kyle Chalmers (18) mist het WK zwemmen in Boedapest (14-30 juli). De olympische kampioen van Rio de Janeiro op de 100 meter vrije slag sukkelt met een hartprobleem. De Australiër was op dat nummer in Rio Pieter Timmers te snel af.

  Kyle Chalmers kampt naar eigen zeggen met een te snelle hartslag. Het probleem zou niet levensbedreigend zijn, maar vormt wel een hinderpaal in het doen en laten van de olympische kampioen.

  "Ik krijg op training en in competitie al een tijdje te maken met een zeer snelle hartslag", legt Chalmers uit. "Een ingreep dringt zich op. Ik heb in het verleden al een operatie laten uitvoeren, maar dat heeft me niet geholpen."

  Chalmers mist dus het WK van komende zomer in Boedapest, maar volgens het Australische kamp primeert zijn gezondheid. "We beginnen aan een nieuwe olympische cyclus en we moeten erover waken dat onze atleten zo lang mogelijk hun hoogste niveau kunnen aanhouden", klinkt het.

  Chalmers wordt over enkele weken geopereerd. "Er is geen goed moment om deze stap te zetten, maar aangezien ik op de voorbije meetings last kreeg, heb ik beslist om niet naar het WK te gaan."