• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Monfort is tevreden: "Sta in beoogde top 15"

  Maxime Monfort waagt zijn kans in de vlucht.

  Een aanval heeft Maxime Monfort enkele plaatsen winst opgeleverd in het klassement van de Giro. De Lotto-renner staat nu op de 12e plaats. "De top 15 blijft mijn doel", reageert de beste Belg in Italië.

  "Goede dag voor een vlucht"

  Maxime Monfort ging vanmiddag mee in een ontsnapping. "Op de tweede klim van de dag zag ik de kans om mee te gaan in de ontsnapping. Het moment voelde goed aan en ik wist dat vandaag een goede dag was om in de vlucht te zitten", doet hij zijn verhaal.

  "Ik was wel wat verrast dat we zoveel voorsprong kregen. Polanc en ik waren niet gevaarlijk voor de top vijf en ik dacht wel dat veel renners wat wilden recupereren na de zware dag van gisteren, maar we kregen wel heel veel voorsprong."

  "Weer opgeschoven in klassement"

  Maxime Monfort werd uiteindelijk 12e in de rit. "Toen Pierre Rolland aanviel, dachten we dat hij vanzelf zou terugvallen. Ik had graag een beter resultaat neergezet in de rituitslag, maar ik heb een goede zaak gedaan in het klassement en daar ben ik heel blij mee", reageert Monfort.

  "Het is schitterend dat ik de derde week zo kan inzetten. Twee dagen op rij ben ik opgeschoven in het klassement. Ik sta nu in de beoogde top 15. En dat blijft ook het doel. Ik sta op ongeveer driekwart minuut van de top 10, maar dit verandert mijn doelstelling niet."