• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Heynen: "Wij zijn niet klaar voor het WK-kwalificatietoernooi"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Vital Heynen en de Red Dragons staan voor een belangrijke week. In Slovenië proberen de Belgische volleyballers zich te plaatsen voor het WK volleybal 2018. "Als coach probeer je eerlijk te kijken waar we staan. Wel, we zijn ver verwijderd van internationaal topniveau."

  "Nog lang niet op niveau dat we kunnen halen"

  In 2014 was de nationale ploeg bij de mannen voor het eerst sinds 1978 present op het WK. Deze week krijgen bondscoach Vital Heynen en zijn ploeg hun eerste kans om het WK 2018 te halen.

  "Kwalificatie voor het WK is heel belangrijk", zegt Heynen. "Maar ik ben nu 14 dagen bezig als coach en wij zijn niet klaar om het toernooi aan te vatten. Ik sta hier met een gemengd gevoel."

  De resultaten van de Belgen in de oefenwedstrijden waren niet goed. "Ik kijk niet naar oefenwedstrijden, maar wel naar waarmee we bezig zijn. Dan zie ik dat dit team nog lang niet op het niveau zit dat het kan halen."

  "Het verschil tussen wat ik zie dat we kunnen halen en wat we nu halen op training of in oefenmatchen, dat is immens. Je ziet wel kleine stapjes, maar we zijn ver weg van het niveau waarvan ik zeg: we zullen ons hier even kwalificeren."

  Video player inladen ...

  "Je moet deze groep minstens tot het EK geven"

  Probeert Heynen zo de druk af te houden, wou Marc Willems weten? "Als we straks onze doelen niet halen, dan zal ik ook mijn verantwoordelijkheid nemen. Daar heb ik geen probleem mee."

  "Maar als coach probeer je eerlijk te kijken waar we staan en dan moet je zeggen dat we nog ver verwijderd zijn van internationaal topniveau. Maar het potentieel is aanwezig, dat zijn twee zaken die je uit elkaar moet houden."

  "Je moet deze groep minstens tot de zomer geven. De eerste afrekening is eind augustus op het EK: kunnen we daar goed volleybal brengen? Als we dan nog met hetzelfde verhaal afkomen, dan hebben we niet goed gewerkt."

  Vandaag om 15u speelt België zijn eerste wedstrijd in Slovenië. Tegenstander is Portugal. U kunt de score van die wedstrijd hier op de voet volgen.