• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Het is officieel: Youri Tielemans voetbalt voor Monaco

  U kunt er al aan wennen. De komende jaren speelt hij in rood en wit.

  De deal is rond: Youri Tielemans (20) mag zich vanaf nu speler van AS Monaco noemen. Hij heeft een contract van 5 jaar getekend in het prinsdom. Anderlecht zou 23 miljoen krijgen voor de transfer. "Yannick Carrasco heeft me veel over Monaco verteld", legt Tielemans uit.

  Duurste Belgische transfer

  Dat Youri Tielemans naar Monaco zou verhuizen, had Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck begin deze week al bevestigd. Nu zijn ook alle details geregeld.

  Tielemans zette zijn handtekening onder een overeenkomst van 5 seizoenen. De 20-jarige middenvelder ligt tot de zomer van 2022 onder contract bij de kampioen in de Franse competitie. "Ik kijk er erg naar uit om deel uit te maken van de ploeg", tweet Tielemans.

  "Tielemans is een vroegrijp talent", klinkt het in Monaco. "Hij speelde het voorbije seizoen een grote rol in de sterke Europese campagne van Anderlecht."

  Met de deal zou volgens de Franse media 23 miljoen euro gemoeid zijn. Dat maakt van Tielemans de duurste transfer vanuit de Belgische competitie. Marouane Fellaini ging 9 jaar geleden voor 22 miljoen van Standard naar Everton.

  "Carrasco heeft me veel verteld"

  "AS Monaco is een club met een ambitieus project. Ook in Europa. In de Champions League hebben ze een prachtig parcours afgelegd", legt Youri Tielemans uit op de site van zijn nieuwe werkgever.

  "De club geeft jonge spelers vertrouwen, daarom heb ik voor Monaco gekozen. Bij de nationale ploeg heeft Yannick Carrasco (ex-speler van Monaco, red.) me veel verteld over de club."

  "Het is een eer voor mij om hier te mogen voetballen. Monaco kwam snel met een concreet voorstel af. Dat sprak me erg aan."

  "Ik ben erg blij om hier te zijn. De club heeft me vertrouwen gegeven. Ik zal er alles aan doen om mijn ontwikkeling hier voort te zetten."

  Tielemans stelt zich voor: "Box-to-boxspeler"

  Op de sociale media van AS Monaco stelt Youri Tielemans zichzelf voor aan de supporters. "Ik ben een middenvelder of een box-to-boxspeler", begint hij.

  "Ik verdedig graag, maar ben vooral aanvallend ingesteld. Ik ben tweevoetig en beschik over een goede (trap)techniek."

  "Ik ben een eenvoudige jongen die altijd beide voeten op de grond houdt", voegt Tielemans er nog aan toe. "Ik hoop veel titels te kunnen pakken met Monaco."

  Jeugdproduct van Anderlecht

  Youri Tielemans is een jeugdproduct van Anderlecht. Hij speelde er sinds zijn vijfde en kwam er in 2013 als 16-jarige er in het eerste elftal.

  Op 28 juli 2013 debuteerde hij in een wedstrijd tegen Lokeren. Sindsdien speelde hij in totaal 185 wedstrijden in het paars-witte truitje: 139 in de competitie, 9 in de Beker van België, 1 in de Supercup en 36 Europese wedstrijden.

  Tielemans scoorde 35 keer en gaf 32 assists. Twee keer hielp hij de club aan de titel (2013-2014 en 2016-2017).

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...