• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dries Van Gestel boekt in Noorwegen eerste profzege

  Dries Van Gestel juicht in een kletsnat Noorwegen.

  Dries Van Gestel heeft de openingsrit in de Tour des Fjords op zijn naam geschreven. De 22-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise was de snelste van een compacte kopgroep. "Dat ik nu in mijn tweede jaar als prof een wedstrijd win is ongelooflijk", reageert hij.

  Peloton komt te laat

  Met z'n vieren stormden ze op de streep af in Noorwegen: de Tsjech Daniel Turek, de Spanjaard Hector Saez, de Deen Torkil Veyhe en Dries Van Gestel.

  Na 190 kilometer van Balestrand naar Forde had Van Gestel nog het meeste jus in zijn benen om zijn eerste profzege af te dwingen in de sprint. De leiderstrui was voor Turek.

  De vlucht was tot stand gekomen op de Rorvikfjellet, de tweede col van de dag. Het peloton zette de achtervolging te laat in en strandde op 26 seconden van Van Gestel en co.

  "Enorme opsteker"

  "Toen we op 30 kilometer nog altijd 4'30" hadden, begon ik er in te geloven. De kans dat we voorop bleven was reëel", vertelt Dries Van Gestel.

  "Op zo'n 180 à 200 meter lag er een vluchtheuvel. Daar zou ik aanzetten. Ik zat in tweede positie in die sprint en versnelde op die vluchtheuvel. Heel snel ging het niet meer, zeker na zo'n lange rit, maar ik haalde het wel."

  "Dit is ongelooflijk en betekent veel voor mij en de ploeg. Vorig jaar was niet gemakkelijk in mijn eerste profjaar. Het is toch even wennen, koersen in een profpeloton, maar dit jaar draait het beter. Zo'n zege is een enorme opsteker."

  "Tenslotte ben ik nog heel jong en ook bij de jeugd was ik geen veelwinnaar. Dat ik nu in mijn tweede jaar als prof een wedstrijd win is ongelooflijk. Ik ben niet supersnel in de sprint, maar na een harde koers en in een klein groepje kan ik wel uithalen."