• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cleveland staat op één overwinning van de grote NBA-finale

  Kyrie Irving droeg Cleveland op zijn rug.

  De finale in de Eastern Conference tussen Cleveland en Boston nadert zijn ontknoping. Na een 112-99-overwinning komen de Cavaliers op 3-1 en hebben ze nog maar één zege nodig om opnieuw een gooi naar de titel te kunnen doen.

  Gisteren haastten de Golden State Warriors zich met een droge 4-0 als eerste club naar de grote NBA-finale. Cleveland moet er meer moeite voor doen, maar heeft goeie papieren in handen om er voor het derde jaar op een rij dezelfde eindstrijd van te maken.

  Vannacht hebben de Cavaliers een derde keer afgerekend met de Boston Celtics. Het werd 112-99.

  Kyrie Irving was met 42 punten de grote inspirator van zijn team. In het derde quarter bezeerde hij zijn linkerenkel toen hij op de voet van een tegenstander gaan staan was, maar toch klokte de 25-jarige guard af met 19 punten in 4 minuten en 48 seconden: 6 lay-ups, 2 driepunters en 1 vrijworp.

  Die impuls had Cleveland nodig, omdat LeBron James al vroeg in foutenlast gekomen was. Toch eindigde ook James met een respectabel aantal punten: 34.

  "Irving heeft het team op zijn rug gezet en rondgedragen", gooide Cleveland-coach Tyronn Lue er een mooi beeld tegenaan.

  Het beste van Irving:

  Andere tweets: