• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Steven Defour is de voorbije weken een vergeten speler geworden"

  Het seizoen van Steven Defour in cijfers.

  Het voetbalseizoen zit er bijna op en dus is het tijd om rapporten uit te delen aan enkele Belgen die vorige zomer de vaderlandse competitie inruilden voor een buitenlandse club. Vandaag wordt het seizoen van Steven Defour (29) onder de loep genomen.

  "Steven is een beetje een vergeten speler geworden"

  Steven Defour (29) werd door Burnley met veel tromgeroffel naar de Premier League gehaald, maar heeft de voormalige middenvelder van Standard en Anderlecht wel aan de verwachtingen voldaan?

  "Wellicht niet", meent Tyrone Marshall, Burnley-volger van The Lancashire Telegraph.

  "Steven liet flarden zien van waar hij voor staat en van wat hij kan, maar het is uiteindelijk geen memorabel seizoen geworden. Toen hij enkele matchen na elkaar speelde, presteerde hij goed en maakte hij ook fantastische goals."

  "Maar hij ging in en uit de ploeg en er zijn ook veel vraagtekens over zijn fitheid. De voorbije weken is hij een beetje een vergeten speler geworden, want na zijn blessure in januari heeft hij niet veel meer gespeeld."

  Past Defour wel in een 4-4-2?

  De fysieke paraatheid van Defour, het is de rode draad in de analyse van Tyrone Marshall. "Steven heeft dit seizoen geen volledige wedstrijd in de Premier League gespeeld."

  "Er is bezorgdheid bij Burnley: de club speelt vaak in een 4-4-2, maar Defour heeft niet echt gespeeld in een dergelijk middenveld in dat systeem."

  "Er zijn wellicht vraagtekens of hij in dat systeem en op die positie kan spelen. Men twijfelt over zijn fitheid om die rol in te vullen."

  "Een 4-4-2 eist veel hard werk en veel loopwerk. Steven heeft in de competitie 16 keer in de basis gestaan en heeft nooit 90 minuten gespeeld."

  "Het zou voor Steven goed zijn om te blijven"

  Zal Steven Defour de komende maanden misschien andere oorden opzoeken? "Ik denk dat het voor Steven goed zou zijn om te blijven", oordeelt Marshall.

  "Hij kan welvaren bij een volledige voorbereiding op het seizoen. Hij werd aangetrokken toen het seizoen van Burnley al op gang getrokken was en had dus niet die 5 à 6 trainingsweken zonder wedstrijden meegemaakt."

  "Ik begrijp dat hij op zijn leeftijd regelmatiger wil spelen. Maar coach Sean Dyche zei ook vaak hoe moeilijk het kan zijn om je aan te passen."

  "Anderlecht had vaak de bal en het Belgische spel is niet zo fysiek. Burnley heeft dat balbezit niet. Er wordt veel meer gelopen en je moet werken zonder bal. Een overgang naar Engeland is dus een grote aanpassing."