• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Manchester United walst niet over Ajax heen"

  Bekijk de wedstrijd vanavond op Canvas en Sporza.be.

  Vanavond kunt u naar de finale van de Europa League kijken. Onze commentator Filip Joos verwacht een open wedstrijd tussen Ajax en Manchester United. "Bij Ajax moet het voetbal mooi zijn. En bij United beschikt Mourinho over te weinig buschauffeurs", haalt hij aan.

  Spectaculair vs. gecontroleerd

  Vanavond staan met Manchester United en Ajax David en Goliath tegenover mekaar. "Dat is zo als je naar het budget kijkt, maar minder als je naar de wedstrijden kijkt", opent onze commentator Filip Joos.

  "In de halve finales heeft hun lot aan een zijden draadje gehangen. Guidetti had kunnen scoren voor Celta de Vigo in Manchester en Cornet had verlengingen aan de voet voor Lyon tegen Ajax."

  "Dat was een zeer spectaculaire match en daar ligt het verschil. Ajax en Lyon speelden de spectaculairste halve finale in jaren. Bij Manchester United verliep het gecontroleerder tegen Celta de Vigo."

  "Dat is ook de huisstijl van beide ploegen. Manchester United is het aan zijn status verplicht om fantastisch te voetballen, maar de ploeg blijft in opbouw. Ook onder Mourinho."

  "Ajax is het tegenovergestelde. Bij Peter Bosz moet eerst het plaatje kloppen. Het voetbal moet mooi zijn. Dan zullen de resultaten wel volgen, gelooft hij. Met een tweede plaats in Nederland en een finale in de Europa League kan je hem geen ongelijk geven."

  "Open finale"

  "Als je puur naar het talent kijkt en de wedstrijden die ze gespeeld hebben, zullen we een open finale krijgen", gaat Filip Joos voort.

  "Het verschil in budget was vorig jaar ook niet klein, maar Sevilla klopte Liverpool wel. Ik zou niet zeggen dat Manchester United zomaar over Ajax heen walst."

  "Ik heb te veel gelijke spelen van Manchester United gezien dit seizoen. Tegen ploegen die veel minder voorstellen dan Ajax. "

  "Ajax gaat lopen, lopen en lopen. Voetbal is een loopsport. Ajax oogt veel frisser. En Manchester United heeft het minst gelopen in de Premier League. Een zeer opvallende statistiek vind ik dat. Oudere spelers als Ibrahimovic en Carrick doen het meer op intellect."

  "Geen bus"

  "Ajax moet zeker gebruik maken van het enthousiasme van de jeugd", vindt Filip Joos. "De eerste helft in Lyon bracht het ook nog eens superieur positiespel."

  "Dat zal Mourinho niet toelaten. Hij heeft gezien dat een aanvallend Lyon helemaal gek getikt werd door Ajax. Het was erg lang geleden dat een ruststand zo een vertekend beeld gaf als in Lyon. Het had 0-2 of 0-3 moeten staan en niet 2-1 voor Lyon."

  "Ik denk dat Mourinho het zal proberen toe te doen, maar het is wel Manchester United. Ze zijn het aan hun stand verplicht om te voetballen."

  "Mourinho beschikt bij United ook niet over de spelers die de bus kunnen parkeren. Daar heeft hij te weinig chauffeurs voor. Het draait wel niet altijd, maar negatief spelen doen ze ook niet."

  De Europa League-finale blijft de laatste kans op een Champions League-ticket voor Manchester United. "Mourinho functioneert het best onder druk. Nu is het afwachten of zijn ploeg dat ook kan. De kritiek zal striemend zijn als United het niet haalt."

  "Huldig Ibrahimovic"

  Zlatan Ibrahimovic staat vanavond niet op het veld in zijn thuisland tegen zijn Ajax. De Zweedse topspits ligt in de lappenmand met een zware knieblessure.

  "Ik heb gelezen dat hij komt. Dat moet ook", vindt Filip Joos.

  "Ibrahimovic heeft voor beide teams gespeeld. Hij is een gigant. In de Friends Arena in Stockholm denk je sowieso terug aan de 4 goals tegen Engeland met die ene onwaarschijnlijke omhaal."

  "Zijn geest waart hier voor eeuwig en altijd rond. Dat is en blijft de strafste goal ooit hier."