• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Poepen in de koers: déjà vu voor Dumoulin, Sagan en Démare

  Bij de aanvang van de laatste col kon Tom Dumoulin het niet meer houden.

  Drama voor Tom Dumoulin vandaag. De Giro-leider had maag- en darmproblemen en moest een grote boodschap doen langs de kant van de weg. Het overkwam hem vorig jaar ook al in de Tour. En ook Peter Sagan en Arnaud Démare kunnen ervan meespreken.

  Giro 2017: Dumoulin moet plots op stotklim

  Bij aanvang van de Umbrailpass, de derde en laatste col van de koninginnenrit, stapte Dumoulin plots af en ging hij aan de kant zitten om zijn behoefte te doen. Hij moest alleen achtervolgen en verloor meer dan 2 minuten. Uiteindelijk houdt de Nederlander een halve minuut over op eerste uitdager Nairo Quintana.

  Bekijk hieronder de beelden:
   

  Dumoulin in Tour 2016: "Snel gaan poepen in camper"

  Vorig jaar in de Tour overkwam het de Nederlander ook al een keer. Hij had te veel suikers tot zich genomen in de achtste rit en dook op 25 km van de streep een camper in voor een sanitaire stop. Hij doet zijn verhaal aan Carl Berteele.

  Video player inladen ...

  Sagan in Tour 2016: volgt voorbeeld van Dumoulin met camperbezoek

  Peter Sagan deed Dumoulin na in rit 17 van dezelfde Ronde van Frankrijk. De Slovaakse groene trui zat weer in de vlucht van de dag en werkte onderweg hard voor ploegmaat en bollentrui Rafal Majka. Op het eind van de rit deed hij het rustig aan en ging hij even zijn gevoeg doen in een camper langs de weg.

  Parijs-Roubaix 2015: Sagan kende het gevoel al

  Sagans Tour-toiletbezoek was niet zijn eerste dergelijke wapenfeit. Een jaar eerder in de Helleklassieker Parijs-Roubaix dook hij op 107 km van de streep de gracht in. "Zijn hele uitrusting gaat uit, de rest zal ik je besparen", zei man op de motor Renaat Schotte toen.

  Tour 2014: Démare vlucht Belgische camper binnen

  We herinneren ons ook nog een beeld uit de Tour van 2014: net voor de top van de Col du Lautaret in de 14e rit verloste de Franse kampioen Arnaud Démare zich van zijn krampen met een bezoekje aan het toilet van Belgische supporters met een Sporza-vlag.