Ga naar de inhoud

Van der Poel combineert Ronde van België met WB mountainbike: "Keuze van mijn hart"

 di 23 mei 2017 22:08
Van der Poel gaat dit weekend mountainbiken in Albstadt.
Mathieu van der Poel heeft iedereen verrast tijdens de ploegvoorstelling van Beobank-Corendon voor de Baloise Belgium Tour. De Nederlander kondigde aan dat hij donderdagavond de rittenkoers zal verlaten om vrijdagmorgen het vliegtuig richting Albstadt te nemen voor de tweede Wereldbekerrace mountainbike.

Van der Poel was afgelopen weekend nog de grote verrassing van de eerste Wereldbekermanche mountainbike in Nove Mesto in Tsjechië. De Nederlander vertrok vanaf plaats 90, maar na een knappe inhaalrace van 6 rondes sprintte hij naar de 8e plek. En zonder pech zat er nog meer in.

Omdat hij de Ronde van België zou rijden, leek Albstadt geen optie voor Van der Poel. Maar donderdagavond zal Van der Poel de Baloise Belgium Tour dus toch verlaten om opnieuw op zijn mountainbike te kruipen in Albstadt in Duitsland komend weekend. "Het is een keuze vanuit mijn hart, een unieke kans die ik niet kon laten liggen", reageerde hij op Twitter.

Van der Poel mag door zijn goeie prestatie in Tsjechië vanaf de eerste rij starten - vorige zondag was dat dus van positie 90 - en wil graag eens zien waar hem dat brengt.

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Wereldbeker 2017
datumwedstrijdwinnaar
21/05Nove Mesto (Tsj)Schurter
28/05Albstadt (Dui)Schurter
02/07Vallnord (And)Schurter
09/07Lenzerheide (Zwi)Schurter
06/08Mont-Saint-Anne (Can)Schurter
27/08Val di Sole (Ita)Schurter