• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Swings stoomt zich samen met Noorse nationale ploeg klaar voor Spelen

  Bart Swings heeft nieuwe trainingsmakkers gevonden.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bart Swings zal komend seizoen meetrainen met de Noorse schaatsselectie. Dat was nodig want Swings zat sinds het uiteenvallen van Team Victorie zonder ploeg. Onze landgenoot hoopt zich zo optimaal te kunnen voorbereiden op de Winterspelen in Pyeongchang in 2018.

  Bart Swings schaatste vorig seizoen bij Team Victorie, maar die ploeg vond voor dit seizoen geen nieuwe sponsors en hield op te bestaan. De Belg moest dus snel op zoek naar een nieuwe ploeg, maar de meeste commerciële teams hadden hun team al gevormd.

  Hij ging daarom op zoek naar een andere oplossing. Eerst was er contact met de Japanse nationale ploeg, maar praktisch was dat door de afstand moeilijk. 

  Het Noorse team was een ideale oplossing. De ploeg traint veel in Stavanger, maar ook geregeld in Heerenveen.Bovendien volgen ze ongeveer hetzelfde programma als Swings richting de Winterspelen.

  Swings zal er trainen met Pedersen, Spiler Nielsen, Henriksen en Bokko. Met Pedersen vindt Swings ook een man van zijn eigen niveau en dat kan helpen om zijn prestaties te verbeteren.